Izvor: Happy BSC
14.10.2021 u 13:57
0

OVA PITA JE IDEALNA ZA DANAS!

Kada kažemo pita  sa mesom-, odmah pomislimo na preukusan i jak obrok koji se obično zalije sa pivom. Jeste da se u letnjim danima hranimo lakšim jelima, ali ako volite ovaj specijalitet neće vam biti teško da ga napravite ni na preko 40 stepeni. Neki prave ovu pitu od domaćih kora, ali kako je za tu pripremu potrebno daleko više vremena, mi smo odlučili da uštedimo na vremenu, te je danas pita sa mesom od gotovih kora na meniju.

U narednim redovima dajemo nekoliko proverenih recepata kako se ona pravi. Postoje razne varijacije, može se napraviti sa pivom, sa jogurtom, sa pečurkama, crnim lukom… Imate svu slobodu da recepte dopunite po sopstvenom ukusu. Pa da počnemo.

PROČITAJTE JOŠ: POBOLJŠAJTE VID: Jedna čaša dnevno rešava sve probleme

Pita sa mesom se tradicionalno pravi sa mlevenim mesom. Vrstu mlevenog mesa možete odabrati po sopstvenom ukusu – svinjsko, juneće, goveđe, mešano. Evo koji sastojci će vam biti potrebni za ovu pitu sa jogurtom:

PROČITAJTE JOŠ: Obrok za DVOJE za celih 120 dinara

 1 pakovanje tankih kora za pitu,

– 500 grama mlevenog mesa po izboru,

– 3 glavice crnog luka,

– ulje za prženje (oko 1dl),

– so i biber,

 -1 decilitar vode.

Sastojci za preliv:

Priprema: Uzmite dublji tiganj. Očistite i iseckajte luk. Stavite ga da se prži i kad postane prozračan ubacite mleveno meso. Začinite sa soli i biberom. Uzmite veću tepsiju, stavite na dno malo ulja i razmažite ga po čitavoj tepsiji i uključite rernu da se greje na 200 stepeni.

Sledeći korak kako se pravi pita sa mesom od gotovih kora jeste da izdvojite dve kore i stavite ih na dno. Izdvojite još dve koje treba da budu na vrhu. Ređajte red mesa i red kora (uvek se stavljaju dve). Prekrijte pitu sa zadnje dve kore i isecite pitu na kocke.

Umutite 4 jaja, 2 decilitra jogurta i 2 decilitra kisele vode i jednu kašičicu vegete. Prelijte pitu i ostavite da odstoji još 10 minuta, kako bi se preliv slio i u otvore između isečenih kocki. Potom možete pomešati par kašika ulja sa dve kašike kisele vode i preliti pitu sa tim.

Stavite da se peče na 200 stepeni oko pola sata. S vremena na vreme pogledajte da li je pita spremna. Pitu možete poslužiti sa jogurtom.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter