0°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: HappyBSC

NAJBOLJA JELA SA KROMPIROM! Prijatan ručak danas

Krompir spada u jednu od najzastupljenijih namirnica u našoj kuhinji, koristi se kao prilog, glavno jelo, predjelo ili kao osnova za mnoge čorbe i variva, a nije strana upotreba krompira ni u slatkim poslasticama kao što su knedle sa šljivama koje se prave od pire krompira. Mi smo izabrali 12 zanimljivih predloga kako da obogatite jela sa krompirom i vašu trpezu učinite raznovrsnijom. Napravite najkremastiji pire krompir, najhrskavije pržene krompiriće ili najsočniji krompir sa pecenim mesom, ubacite zdrave namirnice kao što su prokelj, paškanat, blitva i ukusne začine kao što su ruzmarin, beli luk i maslinovo ulje i dobićete mnoštvo ukusnih recepata sa krompirom u glavnoj ulozi.

Napravite sočan pikantan pekarski krompir sa kobasicom za sve gurmane pravo zimsko jelo bogato i jako da vas sačuva od prehlade. Odlično je uz kiseli kupus ili turšiju.

PEKARSKI KROMPIR SA KOBACSICOM: bogato izdašno jelo (RECEPT)

Namirnice za 4 osobe:

  • krompir 1kg
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika paprike
  • kobasica 500g
  • malo soli i vegete

PROČITAJTE JOŠ: Važno je da budu deo našeg menija

Pekarski krompir sa kobasicom pripremite na sledeći način: crni luk oljuštite i sitno isecite, zatim u dubljoj tepsiji ili vatrostanoj posudi na ringli zagrejte malo ulja pa stavite luk da se kratko prži samo da postane staklast. Kad ste pripremili luk dodajte kašiku brašna, promešajte pa dodajte kašiku paprike (možete koristiti slatku začinsku papriku, a za one koji vole pikantno umesto slatke paprike stavite ljutu papriku) i kratko propržite zapršku.

Na pripremljenu zapršku složite oljušten krompir isečen na tanke kolutove začinite krompir sa soli i vegetom po ukusu, pa preko krompira složite svežu ili samo kratko dimljenu kobasicu. Naspite malo hladne vode u tepsiju i protresite je da krompir lepo ogrezne (samo da je do pola u vodi da ne pliva ali da ima tečnosti).

PROČITAJTE JOŠ: NEMAČKE ILI LOVAČKE KNEDLE OD BAJATOG HLEBA: Savršene uz paprikaš, a mogu i uz meso

Stavite pekarski krompir u rernu zagrejanu na 220 stepeni da se peče 45-60 minuta dok krompir i kobasica lepo ne porumene, jednom na polovini pečenja okrenite kobasicu da se ravnomerno ispeče sa obe strane. Pekarski krompir sa kobasicom poslužite topao sa turšijom, kiselim kupusom ili sezonskom salatom. Pekarski krompir možete napraviti i sa kriškama slanine umesto sa kobasicom bude jednako dobar. Toplo preporučujemo!

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad