Izvor: Lepota i Zdravlje
20.10.2021 u 17:05
0

BOLI VAS GRLO? Konzumirajte ove namirnice za smirenje upale

Upala grla i ishrana: Kada nas boli grlo, neretko, ni nemamo apetit. Ali neka hrana može da nam ublaži simptome prehlade i gripa.

Bolno grlo, poteškoće pri gutanju, suvoća usta… simptomi su prehlade ili gripa. U tim trenucima, samo želimo da što pre ozdravimo, a hrana nam je na poslednjem mestu. Pa ipak, neke namirnice nam mogu pomoći da se izborimo s ovim tegobama. Ali, prvo da se podsetimo onoga što se, tokom simptoma prehlade, ne sme konzumirati.

PROČITAJTE JOŠ:Kako PRAVILNO da koristite cimet: Prirodan sagorevač

Upala grla i ishrana

Savetuje se da ne konzumirate namirnice koje mogu da pogoršaju bolove, poput kafe, alkoholnih pića i suve hrane.

Isto tako, izbegavajte namirnice koje izazivaju gorušicu (kisela hrana, mleko…)

A šta jesti?

Pileća supa

Tečnost kao što je pileća supa, pomaže da hidriramo telo, a so utiče na zadržavanje vode u tkivima. Uz to, ova hrana ublažava iritaciju i upalu u grlu.

PROČITAJTE JOŠ:ZDRAV ŠEJK: SMRŠAJTE NA NPRAVILAN NAČIN

Jogurt

Jogurt je sjajan izvor probiotskih bakterija koje pomažu telu da se oslobodi štetnih virusa i bakterija. Uz to, ovaj mlečni proizvod ublažava respiratorne infekcije i grlobolju.

Pire krompir

Bogat magnezijumom, vitaminom C i antioksidantima, pire krompir može i te kako da ublaži simptome bolnog grla.

Jaja

Zahvaljujući teksturi lako se žvaću i gutaju, a oblažu grlo, te se ublažava bol i nagon za kašljanjem.

Đumbir

Pored antioksidantskih i antiupalnih, đumbir ima i analgetska svojstva (ublažava bol).

Sladoled

Da, dobro ste pročitali. Ova poslastica ublažava bol u grlu i može čak i da ukloni upalu. Izbegavajte samo jako hladne i prezaslađene sladolede.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter