Izvor: Happy BSC
20.10.2021 u 19:42
0

Recept za francuski hleb: Baget sasvim posebnog ukusa i hrskave korice!

Doručak,užina, večera, sami odlučite!

Potrebna vam je neko brzo posluženje ili hrana za dečije rođendane. Imamo ideju, staru – novu ideju. Ovo je za one dane kada ne znate čime da poslužite društvo, a da ne provedete mnogo vremena u kuhinji. To je punjeni baget, koji tako napunjen može da stoji u zamrzivaču i uvek je spreman za posluženje. Punjenje može biti razno, a mi smo se odučili za sledeći recept.

PROČITAJTE JOŠ:BOLI VAS GRLO? Konzumirajte ove namirnice za smirenje upale

Sastojci:

1 beget

250 g pančete

250 g krem sira

šoljica rendanog čedar sira

pola šolje mocarele

 mleveni biber

šoljica seckanog mladog crnog luka ili praziluka

Sastojci za puter od belog luka:

3 kašike putera

2 čena belog luka, izgnječena, ili malo seckanog vlašca

prstohvat soli

Priprema:

Uključite rernu da se greje na 180 stepeni. U tiganju propržiti seckanu pančetu. Kada se lepo propržila i porumenela sklonite je da se ohladi. Iz bageta izvadite sredinu uz pomoć noža ili ga rasecite na tri dela ako vam je tako lakše. U činiji izmešajte krem sir, pančetu, sireve, crni luk i biber. Ovim nadevom napunite beget. Tako napunjeni baget isecite na deblje kriške. Puter rastopite sa belim lukom. U to dodajte i malo soli. Ovim puterom premazati koricu bageta, a potom baget umotajte u aluminijumsku foliju i pecite u zagrejanoj rerni oko 15 do 20 minuta dok hleb ne postane hrskav, a sir se ne rastopi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter