4°C

Beograd

Photo: Pixabay.com

Izvor: HappyBSC

KAKO SE PRAVILNO KUVAJU JAJA

Iako mnogima ova namirnica deluje kao veoma laka za kuvanje, zapravo postoje neki mali trikovi kojima se profesionalci služe a koji prave ogromnu razliku.

PROČITAJTE JOŠ: SLATKE TAJNE POSLASTIČARA: Zdravkovi saveti za domaćice u emisiji "Savetnik" na TV HAPPY

Pa tako, dovoljno je da samo nekoliko sekundi duže držite jaja u ključaloj vodi da žumance izgubi željenu „mekoću“. Problem ćete rešiti jednom zauvek ako pribegnete metodi kojom se služe kuvari – na vreme uklonite proključalu vodu. Žumance će svaki put biti nežno i polutečno.

Naravno, savet je da koristite domaća jaja. Stavite ih isključivo u hladnu vodu, pa na šporet. Pustite da proključa i  odmah isključite ringlu. Nemojte još uvek sklanjati šerpu sa šporeta. Ostavite je da odstoji tako još 10 minuta.

PROČITAJTE JOŠ: ZA TREN OKA: Fini kolačići sa limunom (RECEPT+VIDEO)

Posle 10 minuta, prospite vrelu vodu i sipajte hladnu. Držite jaja u njoj još minut, a zatim ih izvadite i uklnite ljusku.Na ovaj način će žumance biti savršene „mekoće“, odnosno niti previše tečno, niti previše tvrdo.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad