3°C

Beograd

Photo: Printscreen/pixabay

Izvor: Happy BSC

Fenomenalna pita BEZ KORA!

Golden Rose ad

Pita od krompira se priprema veoma lako, brzo, od malo sastojaka i svima se dopada. 

Mera šolje:

2 dcl

Dimenzije tepsije:

28-34cm prečnika

Sastojci:

  • 1 1/2 kg očišćenog krompira
  • 1/2 šolje kukuruznog brašna (ne griza)
  • 1/2 šolje običnog, belog brašna
  • 1/2 šolje ulja + 2 kašike
  • 2 jajeta
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 2 kašičice soli
  • ravna kašičica bibera

Priprema:

1  Krompir očistiti i narendati na krupno rende. Izmešati kukuruzno brašno, belo brašno, so, biber i prašak za pecivo. Ja nisam stavljala so na krompir, nego sam direktno u brašno, da krompir ne bi pustio dodatno vode, mada tako piše u receptu. Vi kako želite.

2  Uključite rernu da se ugreje na 200°C. Narendani krompir izmešajte sa jajima i sa pola šolje ulja. Nakon toga, dodajte mešavinu brašna i sve dobro sjedinite.

3  U tepsiju stavite 2 kašike ulja, pa tako zajedno stavite u rernu da se ugreje ulje, da bude dobro zagrejano. Ne napuštajte šporet za to vreme, niti kuhinju (iz iskustva…). U dobro ugrejanu tepsiju i ulje, sipajte masu od krompira, poravnajte i stavite da se peče dok lepo ne porumeni. Po meni, potrebno je bilo 1 sat da se lepo ispeče, naravno, zavisi od rerne.

PROČITAJTE JOŠ: JEFTIN ANTIDEPRESIV LEČI KORONU? Čeka se na "zeleno svetlo" SZO

Pečenu pitu od krompira ostavite 10-tak minuta da se prohladi, pa je nasecite i servirajte. Predlog je da je servirate uz jogurt ili kiselo mleko, čine odličnu kombinaciju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad