Izvor: Happy BSC
06.12.2021 u 20:20
0

5 ZLATNIH NAMIRNICA: Kako ubrzati metabolizam

Važno je znati da svako od nas ima različitu brzinu metabolizma. Redovno vežbanje, dugačak san i konzumiranje dosta vode su tri najbolje stvari koje možete uraditi za ubrzavanje metabolizma. Ali, takođe ga možete ubrzati i poboljšati njegov rad uz pomoć pravilnije ishrane.

Ovo je lista namirnica koje će najbolje uraditi za vaš metabolizam:

1. Ljute papričice

Studije su pokazale da konzumiranje ljutih papričica može da ubrza metabolizam čak i do 25%. Konzumiranje ljute hrane će vam preznojiti, poboljšaće cirkulaciju krvi i ubrzaće metabolizam, što će poboljšati sagprevanje kalorija.

2. Cele žitarice

Upotreba žitarica u zdravoj ishrani se smatra odličnim izborom. Tajna je u biranju žitarica od celog zrna, poput pšenice, ovsene kaše, pirinča i kukuruza. Cela zrna imaju nutrijente i složene ugljene hidrate koji ubrzavaju metabolizam tako što stabilizuju nivoe insulina.

3. Citrusno voće

Voće poput pomorandži, grejpfruta i limuna može da pomogne kod sagorevanja masti i ubrzavanja metabolizma. Na sve to, zbog visoke količine vitamina C, citrusno voće reguliše nivo insulina u krvi.

4. Supe

Veliki broj istraživanja je pokazao da je konzumiranje supa dobro za smanjenje gojaznosti. U mnogim dijetama, ova namirnica se jede pre glavnog obroka. Da li znate zašto?

Zato što kada pojedete supu, poješćete manje hrane koja je sledeća na meniju. Kombinacija tečnosti i čvrste hrane u supi smanjuje apetit, a daje vam sve što vam je potrebno da biste se osećali sito.

5. Kafa i zeleni čaj

Mnoge studije su pokazale da su kafa i zeleni čaj odlične za ubrzavanje metabolizma, kao i da imaju zdravstvene prednosti: sadrže veliku količinu antioksidanata, smanjuju nivo šećera u krvi, sagorevaju više masti i smanjuju pojavu celulita na koži.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter