27°C

Beograd

Photo: Pixabay.com

Izvor: Happy BSC

OVAKO SE PRAVI PRAVA PROJA

SASTOJCI:

  • 2 šolje kukuruznog belog brašna
  • 1 šolja pšeničnog brašna
  • 1 šolja kisele vode
  • 1/2 šolje ulja
  • 1 jaje
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kesice praška za pecivo

PRIPREMA:

Sve sastojke umešati i umutiti dok se ne dobije glatko, retko testo. Sipajte u jako malo zauljenu okruglu tepsiju, ili bolje, obložite tepsiju papirom za pečenje i sipajte direktno na njega.

Obična proja se peče ukupno 30 minuta. 20 minuta na 250 stepeni, a potom 10 minuta na 150 stepeni. Na taj način prvo će se zapeći kora a potom i ravnomerno ispeći unutrašnjost kako bi bila meka i nežna.

Nakon 30 minuta ubodite testo čačkalicom. Ukoliko je nakon izvlačenja suva, proja je idealno ispečena!

NAPOMENA!

Recept za običnu proju je bez dodataka. Po želji možete dodati sir, spanać ili bilo šta drugo u testo, ali savetujemo Vam da ih ipak poslužite kao prilog kako bi se zadržao originalni recept. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar