20°C

Beograd

Photo: Pixabay/Ilustracija

Izvor: telegraf

Jednostavan i brz recept za humus! Napravite sami! Idealno u toku posta!

Uz dodatak maslina ili kiselih krastavčića možete napraviti ukusni sendvič koji će vam dugo držati sitost.

U danima posta, posebno onog na vodi, veliki je izazov osmisliti jelovnik za čitav dan. Ipak, ako pustite mašti na volju, videćete da postoji veliki broj jela koja se mogu pripremati bez kapi ulja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Jedno od njih je i dobro poznati namaz od leblebija - humus. Iako se u humus obično dodaje maslinovo ulje, ova verzija se priprema na vodi, čime se uopšte ne gubi na ukusu.

Namaz je idealan za doručak ili večeru, a uz dodatak maslina ili kiselih krastavčića možete napraviti ukusni sendvič koji će vam dugo držati sitost.

Sastojci:

  • 200 g kuvanih lelbebija (iz konzerve)
  • 4 kašike tahinija
  • 1/2  kaščice bibera
  • sok od 2 manja limuna
  • 1 kašika suvog vlašca
  • 1 kašika belog luka u prahu
  • začinska paprika

Priprema: 

U blender stavite kuvane leblebije, tahini, so, biber, vlašac, beli luk i sok od limuna, pa sve dobro usitnite. Ukoliko je humus suviše gust, dodajte vodu od leblebija, iz konzerve.

Namaz je potrebno blendirati nekoliko minuta, jer ćete tako dobiti glatku i ujednačenu masu.

Gotov humus prebacite u činiju za serviranje, a ostatak u teglu koju ćete čuvati u frižideru.

Humus pospite sa malo začinske paprike i poslužite.

Prijatno!

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Tagovi



Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar