Izvor: Sensa
10.05.2022 u 22:27
0

Kosa raste KAO LUDA ako jedete redovno ove 4 NAMIRNICE!

4 namirnice od kojih će kosa brže rasti – jedite ih za bolji volumen i zdraviju kosu!

Za jaku, zsravu i kosu koja brzo raste nisu samo potrebna sredstva za spoljašnjetretiranje, kao što su šamponi i maske, već je potrebna nega iznutra. Da bi kosa bila negovana i zdrava potrebni su joj vitamini B, D, E, C, kao i minerali, gvožđe, omega-3, cink… Donosimo vam 4 namirnice koje treba konzumirati za brži rast kose:

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Napravite sami MASKU ZA LICE od sastojaka koje imate u KUHINJI!

1. Žuta paprika – jedan od najboljih izvora vitamina C – u paprici ga ima skoro šest puta više nego u pomorandži. Inače, nismo slučajno spomenuli boju: u žutim paprikama je najviše vitamina C (341 miligram, a u crvenim samo 63). Ukoliko želite da vaša kosa brže rate i bude zdrava, jedite žutu papriku svežu, kao užinu ili u salati.

2. Jaja – Dijeta za rast kose treba da sadrži jaja. Sadrže biotin, još jednu neophodnu komponentu za brz rast kose. Posebno je korisno konzumirati žumance. Ako želite jaku kosu, konzumirajte jaja za doručak – dobićete odličan priliv proteina.

3. Semenke – Najbolja grickalica za rast kose. Seme suncokreta je bogato vitaminom E – odličan je antioksidans i stoga će pozitivno uticati i na kožu glave i podstaći zdravlje kose.

4. Avokado – Najbolja hrana za gustinu i rast kose je avokado. Ovo voće je prava kombinacija potrebnih vitamina i minerala! Sadrži vitamin E i esencijalne masne kiseline. Pored toga, avokado stimuliše proizvodnju kolagena i elastina, koji poboljšavaju stanje kože glave i kvalitet kose. Samo namažite avokado na tost i uživajte u doručku!

Pored ovih namirnica za rast kose se preporučuje konzumiranje badema, šakmpi, lososa, pasulja, slatkog krompira itd.

Postoje razni recepti za napitke za brži rast kose – jedan od njih pogledajte u video prilogu ispod!

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter