Izvor: Stil / Citymagazine.rs
13.08.2023 u 18:45
0

SLASNI DESERTI OD BRESKVE I KAJSIJE: Tri jednostavna recepta za letnje poslastice

Sezona zlatnih kajsija i sočnih breskvi je u punom jeku, pa je idealan trenutak za pripremu laganih letnjih poslastica sa ovim voćem u glavnoj ulozi.

Ne samo da su i kajsije i breskve odlične namirnice pune vitamina i minerala, već su i toliko ukusne da će i najobičniji biskvit pretvoriti u pravi mali gastro ugođaj za sva čula.

IDEALNA VOĆNA POSLASTICA ZA VRELE DANE: Uz samo četiri sastojka, ovaj ledeni desert je gotov za samo 30 sekundi! (RECEPT)

Kako znamo da ste vrlo nestrpljivi, nećemo dužiti previše, več odmah prelazimo na tri sezonska voćna delikatesa kojima ćete oduševiti svoje ukućane i drage goste.

Tart sa breskvama

Potrebno je:

  • 4 žumanceta
  • 100 g šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 100 g brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 7 belanaca
  • 70 g maslaca
  • 250 g breskvi
  • šećer u prahu

Priprema:

Žumanca, šećer i vanilin šećer penasto umutite, pa pomešajte sa brašnom pomešanim sa praškom za pecivo. Na kraju lagano sastavite sa dobro umućenim belancima i rastopljenim maslacem. Smesu preručite u podmazan i brašnom posut kalup za tart, zatim rasporedite oljuštene polutke breskvi i pecite oko pola sata na 180 stepeni. Pečeni tart pospite šećerom u prahu i poslužite.

Štrudla sa kajsijama

Potrebno je:

  • 1/2 kg brašna
  • 250 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 1 jaje
  •  25 g kvasca
  • malo soli
  • 2 kašike šećera
  • 1/2 kg kajsija
  • 100 g šećera

Priprema:

U mlako mleko razmutite kvasac i dodajte mu šećer, pa ostavite da nadođe oko 15 minuta. U brašno dodajte nadošli kvasac, jaje, ulje, šećer i so, pa zamesite glatko testo. Sjedinjeno testo mesite još malo na pobrašnjenoj podlozi. Testo podelite na dve jufke, prekrijte krpom i ostavite 45 minuta da naraste. Kajsije iseckajte i dodajte šećer. Jufke istanjite što više možete, pa po celoj površini testa stavite kajsije. Urolajte i ređajte u podmazan pleh. Rolate premažite uljem i pecite oko 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni. Gotovu štrudlu prekrijte i ostavite da se malo ohladi, pa isecite, pospite prah šećerom i poslužite.

Pečene breskve sa sladoledom od vanile

Potrebno je:

  • 8 breskvi
  • 4 kašike meda
  • 50 g badema
  • 2 g estragona
  • 250 g sladoleda od vanile

Priprema:

Breskve operite, osušite i prepolovite, pa svakoj odstranite košticu. Složite breskve u tepsiju tako da im je sredina okrenuta ka gore, poprskajte ih medom, pospite usitnjenim proprženim bademom i sitno iseckanim svežim estragonom. Stavite u rernu da se peku 20 minuta na 180 stepeni. Breskve tople servirajte na tanjir, na svaku stavite po kuglu sladoleda od vanile i poslužite.

PRIJATNO!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter