12°C

Beograd

Photo: PIXABAY/ilustracija

Izvor: Happy BSC

RUČAK ZA ČISTU DESETKU! Jedan trik i meso će biti mekano i sočno

Juneću medaljoni u sosu od pečuraka  jednostavno se prave, a pravi su gastronomski užitak. Belo vino će jelu dati poseban šmek, a najbolje se slaže uz pire krompir ili pirinač. Da bi meso bilo sočno  nemojte da dodajete začine na početku, već pri kraju pripreme, jer so zna da izbuče vlagu, pa medaljoni mogu biti suvi i žilavi. 

Sastojci:

  • 600 g junećih medaljona od buta
  • 150 g šampinjona
  • 2 čena belog luka
  • 130 ml belog vina
  • 20 g putera
  • 100 ml neutralne pavlake
  • 1 kašika ulja
  • so, biber

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kako pripremiti

STRIKTNI JELOVNIK KRALJEVSKE PORODICE: Ove 3 hranljive namirnice je kraljica Elizabeta zabranila Kejt Midlton da konzumira u palati!

Priprema:

U tiganj stavite malo ulja pa medaljone propržite pet minuta sa svake strane. Izvadite ih na tanjir i poklopite da se ne hlade. U istom tiganju dodajte maslac, pa na njemu prodinstajte iseckane pečurke. Dodajte sitno naseckan beli luk, nalijte vino i sve zajedno krčkajte dok tečnost ne ispari. Nakon toga sipajte neutralnu pavlaku, vratite medaljone u tiganj, dodajte začine po ukusu, pa sve zajedno dinstajte još nekih 15 minuta. Povremeno promešajte i ukoliko ima potrebe dolijte malo vode. Servirajte dok je još toplo uz prilog po želji.


"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Tagovi



Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar