11°C

Beograd

Photo: Pixabay.com, ilustracija

Izvor: Sputnjik

BAKTERIJE U VIRŠLAMA! Zabranjena dalja distribucija poznate marke barene kobasice u Srbiji

Uprava za veterinu sprovodi hitnu kontrolu i zabranjuje dalju distribuciju barene kobasice brenda "Vudi“ uvezene iz Italija koja je kontaminirana bakterijom listerijom.

U Beograd dolaze mikrobiolozi iz celog sveta

Uprava za veterinu objavila je na svom sajtu da je od sistema za brzo obaveštavanje Evropske unije dobila informaciju o kontaminiranosti viršle "Vudi“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Bakterija listerija, kojom je kontaminiran taj proizvod, može da izazove trovanje hranom, naročito kod osetljivih kategorija populacije, navode iz Uprave za veterinu.

- Prema trenutnim informacijama u Srbiju je uvezena količina u pakovanjima od jedan kilogram, 250 grama, 240 grama i 150 grama - saopštava Uprava.

Kako ističu, sprovode hitnu kontrolu uvezenih pošiljki, čija će dalja distribucija biti zabranjena, a proizvod koji je dospeo na tržište biće odmah povučen i neškodljivo uništen.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar