5°C

Beograd

Photo: Shutterstock

Izvor: Objektiv

KAD PUKNE FITILJ: Osam razloga zbog kojih žena VARA muškarca

Golden Rose ad

Ovo su najčešći razlozi koji dovode do preljube u braku ili vezi

PROČITAJTE JOŠ:PONOVO SLAVLJE KOD ŠIJANA: Krsti se mali Zoran, obe porodice žele da ispoštuju tradiciju!

Ako varate partnera, verovatno će vam se to jednog momenta “obiti o glavu”.

Ponekad je bolje raskinuti vezu ili razvesti se od partnera, nego raditi mu iza leđa. Ipak, postoje ljudi koji smatraju da je preljuba nešto što sebi smeju da dopuste u odnosu.

Kada žena čini preljubu, obično to radi zbog emocionalne bliskosti, dok muškarac to radi iz fizičkog zadovoljstva.

Mišljenja su različita oko toga ko češće vara: muškarci ili žene. 

Međutim, kada žena čini preljubu, ona to uglavnom radi iz ovih 8 razloga.

1. Nedostatak pažnje i intimnosti

Ženama je potrebna nežnost, fizička bliskost, kao i emocionalna pažnja i briga. Ako to ne dobija od muža ili dečka, pitanje je vremena kada će svoj pogled usmeriti na nekog drugog. To može biti, na primer, njen prijatelj koji je uvek tu za nju.

Žene kojima se posvećuje malo pažnje, ne daju komplimenti i generalno im se posvećuje malo vremena, obično imaju emocionalne romanse. Fizička intimnost će se dogoditi pre ili kasnije, ali ženama su na prvom mestu pažnja i empatija, koje nisu prisutne u njihovom odnosu sa partnerom.

2. Osveta

Mnogi misle da će se bol, nastala zbog preljube ili nekog drugog razloga, povući kada se osvete partneru. To su osobe koje žele da učine da njihov partner oseti kroz šta su prošli. Ipak, teška je istina da preljuba i osveta ne rešavaju problem. Komunikacija, samopouzdanje, strast i romantika u vašem odnosu sa partnerom mnogo su bolje rešenje.

3. Nezadovoljstvo fizičkom intimnošću

Ako imate loš seks, ako vodite ljubav tek nekoliko puta godišnje, na kraju će ona možda izgubiti interesovanje za vezu i potražiti dobru intimu na drugom mestu. Nezadovoljstvo u tom pogledu pre ili kasnije dovodi do ideje da je fizičko i emocionalno zadovoljstvo lako postići sa drugom osobom.

4. Promena izgleda

Nakon promene izgleda, bilo da je reč o kosi ili nečemu drugom, samopouzdanje žene značajno raste. Naravno, muška pažnja dodatno je iskušenje.

Kada shvate da je drugi momci žene, možda će ona biti euforična. Međutim, budite oprezni, postupajte mudro i razmislite o tome šta možete izgubiti ako činite preljubu.

5. Finansijska nezavisnost

Ako žena zarađuje svoj novac, uživa u poslu i radi ga dobro, nema smisla da ostane u nesrećnoj vezi. Ovaj osećaj moći i nezavisnosti može se uporediti sa crvenim tepihom koji je za vas postavljen. I ovo može biti iskušenje za nju: “Zašto ne prošetati njime?”

PROČITAJTE JOŠ:LJUPKA STEVIĆ PROGOVORILA O TEŠKOM PERIODU: Pevačica se prisetila i nemilog događaja koji joj se skoro desio!

6. Nisko samopoštovanje

Kada niste sigurni u sebe, tražite potvrdu i odobrenje od drugih. To može biti u obliku fizičke, emocionalne ili intelektualne komunikacije sa strane.

Kada ne volite i ne cenite sebe, možete to projektovati na osobu s kojom imate odnosi i verovati da ni ona voli i ne ceni vas. Činjenica je da vam je teško poverovati i prihvatiti njihovu bezuslovnu ljubav.

Ipak, trebalo bi da poradite na svom samopoštovanju: čitajte posebnu literaturu ili se obratite psihologu.

7. Osećate se potcenjeno

Kada je žena u vezi, voli da udovolji muškarcu. Priprema romantiče večere, kupovina seksi veša, ljubavne reči i dodiri samo su neki od načina na koje može izraziti svoju ljubav.

Ali šta se dešava kada ne čujete “Hvala, dušo” i “Volim te”?

Svako od nas ima svoje granice, a kada se one prevaziđu, žena će verovatno zaključiti da joj je dosta. Verovatno će početi da se ponaša prema vama na isti način na koji se vi ophodite prema njoj.

8. Dosada

Više ne nosi parfem koji vam se toliko dopada, odeća mu je izgužvana, umrljana ili kupljena tokom studentskih godina. Kad se čovek vrati kući sa posla, od njega se može čuti samo: “Šta ima za večeru?”. Kad vikend dođe, kaže da je umoran i da samo želi da se opusti kod kuće ili da izađe sa prijateljima. Tako se ponaša iz dana u dan, iz meseca u mesec i iz godine u godinu.

Rutina ubija strast, odnose i ljubav. Vremenom počinjete da se osećate emocionalno odvojni od partnera.

Počinjete da razmišljate da bi udvaranje kolege sa posla ipak mogli da prihvatite ili čak počinjete da maštate o ljubavnoj vezi sa njim.

Ipak, dobro razmislite jer postoji mnogo načina za oživljavanje odnosa. Dosada je nešto što se može prevazići: malo truda i vaša veza se može spasiti ako to oboje želite.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Preporučeno iz iste kategorije

MUŠKARCI SE PLAŠE PAMETNIH ŽENA: Istraživanja su pokazala da pametne žene mogu da "prođu" samo pod jednim USLOVOM

Četiri faze kroz koje ON prolazi pre nego što će reći VOLIM TE

VEZA NA DALJINU: Kako prepoznati postojanje straha od BLISKOSTI?

NEVERSTVO JE VELIKI PROBLEM: Kako da prebrodite najčešće BRAČNE KRIZE?

ZANIMLJIVO: Deo tela koji prvi tuširate, otkriva kakvi ste U KREVETU

Golden Rose ad