Izvor: zenski magazin
28.01.2022 u 20:23
0

Od prijateljstva do ljubavi u 5 koraka

Samo u romantičnim filmovima, prijatelji lako postaju ljubavnici, dok u životu nije sve tako jednostavno.

Skoro svako od nas je nekada imao najboljeg prijatelja. Verovatno provodite mnogo vremena zajedno, delite intimne stvari, imate iste interese – šta je drugo potrebno za sreću?

Postavite sebi jasna pitanja

Razmislite dobro oko vaše odluke. Postavite sebi niz pitanja koja će vam pomoći da sagledate situaciju. Prvo, postoje jednostavna i logična pitanja na koja je najlakše odgovoriti („Da li ste oboje slobodni?“, „Da li ste oboje u potrazi za vezom?“).

 pokušava da napravi kontakt očima;

– naglo se naginje napred dok razgovara sa vama.

Naravno, ovo nisu svi neverbalni signali koje možete koristiti, već najznačajniji.

Suptilan nagoveštaj

Ako odlučite nešto da učinite, prvo pokušajte sa ulogom izviđača i istražite teritoriju. Jedan od načina je igrati igru. Pitajte svog prijatelja da odgovori na 20 pitanja.

Prvo, postavljajte pitanja koja se direktno ne tiču teme, a zatim idite na pitanje: „Da li si se ikada zaljubio u svoju drugaricu?“ Da li si se zaljubio u svoju blisku prijateljicu?“,“Kako se završila tvoja priča?“,“Da li ste priznali ili odlučili da ostanete prijatelji?“, itd.

Budite jednostavni

Iskreno i direktno komuniciranje je ključ za dobre odnose, ali prelazak sa prijateljstva na romantične odnose je minsko polje.

Najbolji način za navigaciju ovom neotkrivenom teritorijom je istina. Pojasnite sebi koja vrsta veze vas zanima: prijateljstvo sa „beneficijama“ ili dugoročni odnos?

Pokrenite se

Kao i u svim situacijama u kojima se morate boriti, budite spremni da budete povređeni. Ako vaša osećanja nisu obostrana, pokušajte sve da preokrenete u šalu i samo nastavite dalje.

Nakon vašeg priznanja i negativnog odgovora, pojaviće se napetost, ali bi trebalo da budete spremni za takav razvoj događaja. Samo se potrudite da vaše reči ne utiču na vaše prijateljstvo.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter