Izvor: biscaninet
15.08.2022 u 15:49
0

Poznati psiholog otkriva da li ljubav ima rok trajanja i kada prestajemo da volimo…

„A činilo se da je on/ona baš bio/bila za mene“- to je rečenica koju često čujemo kada neko prolazi kroz raskid. Možda ste i vi izgovorili ovu rečenicu, možda i nekoliko puta. Činjenica je, svi smo mi misli da smo sa nekim savršeni par.

A onda na trenutak budemo zbunjeni kada ljubav prestane. Možda odgovor na pitanje-kako se desi da se od savršenog para dođe do nepara ima Jed Diamond, poznati psiholog koji je došao do pojedinih zaključaka nakon 40 godina istraživanja. Jed Diamond kaže da nije problem da pronađemo ljubav svog života, problem je što ona ne može da opstane, jer je većini ljudi teško da prođu kroz svih pet faza ljubavi, obično se zadrže na trećoj.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

1. Prva faza je zaljubljivanje. To je ono kada nas zapljusne oblak sreće. Ovo je vreme kada se sve kroji prema partneru, sva nadanja i želje se usmeravaju ka njemu i kroz njega. Sada je partner idealna osoba– nedostaci jednostavno ne postoje.

Da li je vreme za letnje šeme? PROVERITE!

2. Druga faza jeste ta kada postajete par. U ovoj fazi ljubav postaje snažnija. Često se u ovoj fazi parovi odluče na zajednički život. Sada utičete na aspekte života jedno drugom i ovo je vreme zajedništva i radosti. Često se u ovom periodu parovi odlučuju za decu. I tada verujete da je vaš partner baš osoba za vas.

3. Treća faza je vreme kada prestajete da živite u oblaku sreće. To je sada već faza kada shvatate da više ne volite kao pre, nemate one jake osećaje ljubavi i sreće. Vaš partner postaje tako predvidljiv i njegovo ponašanje vas nervira na mnogo nivoa. Možete poželeti da se odmorite od zajedničkog života ili početi da mislite da vi niste jedno za drugo.

4. U četvrtoj fazi se kreira prava, trajna ljubav. Ako prevaziđete treću fazu a da ne raskinete vezu, naravno. Vaš um je sad oslobođen svih iluzija koje su vezane za partnera, osoba koja je pored vas nije ona koju ste zamislili, ali jeste stvarna osoba. Prihvatićete i razumeti njene nedostatke.

5. U petoj fazi vas dvoje možete da menjate svet. Ovo je završna faza u kojoj ste ušli u čvrstu i dugotrajnu vezu jer ste prevazišli sve nesuglasice i i došli do oslobađajućeg zaključka: vas dvoje možete nešto da promenite u svetu. To znači da možete da pišete zajedno, počnete zajednički posao, nađete nešto što možete zajedno da ostvarite. I tek u ovoj fazi možete biti sigurni da je osoba pored vas osoba za vas.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter