Izvor: tanjug
24.01.2021 u 15:50
0

Novi soj korona virusa je i SMRTONOSNIJI!

Naučnici iz američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CPC) u kontaktu su sa svojim britanskim kolegama i na osnovu podataka o novom soju korona virusa nagovestili da bi nova varijacija korona virusa, koja je označena kao varijanta B.1.1.7, mogla biti smrtonosnija.

U izveštaju koji je nedavno objavljen u Velikoj Britaniji, navodi se da postoje „realne mogućnosti“ da je kod zaraženih novim sojem korona virusa uočena veća stopa smrtnosti.

PROČITAJTE JOŠ

KORONA PO GRADOVIMA SRBIJE: Ovo su žarišta!

KORONA NE POSUSTAJE! Raste broj pacijenata na respiratoru!

TRAGEDIJA U LOZNICI: U saobraćajnoj nesreći na licu mesta poginuo poznati psihijatar

Britanski soj korona virusa stigao u Srbiju!

POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA? Afera „prisluškivanje“ dobija novi epilog

Iako podaci nisu definitivno potvrdili veću smrtnost, premijer Velike Britanije Boris Džonson je izjavio da „postoje neki dokazi da je novi soj korona virusa u vezi s većom stopom smrtnosti“, preneo je CNN.

Predviđanja i projekcije Američkog centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CPC) su pokazali da bi nova, mutirana varijnta korona virusa, koja se znatno brže širi, mogla postati predominantan soj u SAD već od marta ove godine.

Sve studije su za sada potvrdile da vakcina štiti od nove varijante korona virusa, kao i da su zaštitna maska, pranje ruku i fizičko distanciranje i dalje efikasne mere prevencije.

ZANIMAĆE VAS I OVO

VUČIĆ NAJAVIO: Stiže novi paket pomoći!

DAČIĆ O MEĐUSTRANAČKOM DIJALOGU: To nije put do vlasti bez izbora, neki se hvataju za slamku spasa

ZOVU GA NAJSTRAŠNIJIM UBICOM EVROPE: Srbinu Igoru Rusu sudiće se iza staklenog bunkera (VIDEO)

-Kada uporedite podatke, videćete da se u slučaju zaražavanja 1.000 ljudi starijih od 60 godina prvom varijantom korona virus, smrtnost javlja u 10 slučajeva, dok se u slučaju infekcije novim sojem očekivana stopa smrtnosti na 1.000 obolelih povećava na 13, čak i 14 obolelih – izjavio Partik Valens, britanski medicinski ekspert i savetnik u britanskoj vladi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter