Izvor: happybsc
10.02.2021 u 10:26
0

ODOBREN LEK PROTIV KORONE Kombinacija antitela razbija virus

Američka agencija za hranu i lekove (FDA) odobrila je upotrebu leka kompanije Eli Lili protiv koronavirusa, koji je kombinacija antitela.

NAJVAŽNIJE DANAS

U TOKU POTERA ZA TROJICOM NAPADAČA: Izrešetana kuća u pucnjavi na Avali!

NIJE BILO LAKO: Novak u 3. kolu Australijen opena, Amerikanac preznojio šampiona (VIDEO)

GRADONAČELNIK BEOGRADA u „Dobro jutro Srbijo“: Linijski park će biti ATRAKCIJA, to je model Njujorka i Moskve

VREMENSKI ROLERKOSTER: Spremite se, još danas toplo, a od sutra PONOVO ZIMA!

POLITIKA IZBACILA „DARU“: Ovo je sramota, sada i zvanično – srpski film NIJE NOMINOVAN za Oskara!

Vernici i crkva se danas slave Prepodobnog Jefrema Sirina: Pročitajte ovu MOLITVU

Kompanija je objavila da je njihov lek odobren na osnovnu podataka iz kasne faze ispitivanja koja su obavljena u januaru. Prema tim podacima smanjen je rizik od hospitalizacije i smrti za 70 posto kod pacijenata koji su zaraženi koronavirusom.

Lek kombinuje dva antitela, bamlanivimab i etesevimab, i sličan je eksperimentalnim lekovima koje je promovisao bivši američki predsednik Donald Tramp nakon što je prošlog oktobra bio hospitalizovan zbog korone, javljaju američki mediji.

Kompanija je saopšila da je terapija odobrena za lečenje „blagog do umerenog Covid-19 kod pacijenata starijih od 12 godina ili starijih koji su u visokom riziku od napredovanja do teškog Covid-19 ili hospitalizacije.“

PROČITAJTE JOŠ

Danas stiže još pola miliona kineskih vakcina

DANAS počinje isplata UVEĆANIH PENZIJA

OGROMNA CIFRA: Španija premašila više od tri miliona obolelih od korone

FDA je rekla da lek neće biti odobren za pacijente koji su već hospitalizirani zbog koronavirusa ili im je potrebna podrška kiseonikom.

Iz firme Eli Lilly su dodali da će 100.000 doza biti odmah spremno, a dodatnih 150.000 doza biće dostupno u prvom kvartalu.

Kompanija kaže da planiraju da proizvedu do milion doza do sredine ove godine, u saradnji sa američkom biotehnološkom kompanijom Amgen. U novembru prošle godine FDA je odobrila lečenje lekom kompanije Eli Lilly, ali s jednim antitelom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter