14°C

Beograd

Photo: Freepik/@Racool_studio

Izvor: Objektiv

OVA TERAPIJA VODOM OTKLANJA STRES I UBRZAVA METABOLIZAM: Koliko čaša treba popiti ujutru?

Golden Rose ad

Od ključne važnosti je da unosite dovoljno tečnosti u organizam

PROČITAJTE JOŠ:MARINA NA INFUZIJI, SUMNJA SE DA IMA KORONU: Žena koja radi kod Tucakovićke otkrila sve, Laća poručio: Molimo se za mamu!

Nije dovoljno samo konstatovati da je voda veoma važna za čoveka.

Ona je vezana za toliko funkcija u organizmu i bez nje ne bismo mogli da preživimo. Postoji mnogo teorija koliko vode treba da pijete, koliko čaša je normalno, premalo ili previše…

Ono što je činjenica, od velike važnosti je da vodite računa da uvek unosite dovoljno tečnosti u organizam.

I to nije važno samo leti.

Hidratacija organizma je neophodna kako bi naše telo moglo da funkcioniše, ona je presudna za zdravlje i život. Voda je bitan element za svaku funkciju u telu, a kada ne konzumiramo dovoljno tečnosti afunkcije u našem telu mogu biti sporije i ugrožene.

Nedovoljno konzumiranje vode je često okidač za bolesti bubrega, mozga, mišića, nervnog sistema, metabolizma, regulacije telesne temperature, normalnog funkcionisanja zglobova i koštanog sistema.

PROČITAJTE JOŠ:VELIKA DRAMA U DOMU MARINE TUCAKOVIĆ! Guši se, a njen sin moli za pomoć! (FOTO)

Osim što je neophodna za zdravlje i što je bez nje čišćenje, odnosno detoksikacija organizma nemoguća, voda ima sjajno dejstvo i po našu energiju. Sigurno ste tokom posmatranja mora, jezera ili reke primetili koliko vas pogled na vodu opušta.

Takođe, plivanje ublažava napetost mišića, smiruje i uklanja negativnu energiju.

Prema japanskoj narodnoj medicini čašu vode treba da pijete odmah nakon buđenja.

Ujutru popijte 4 čaše vode, po 150 mililitara, sa pauzom od 5-7 minuta. Posle toga nemojte ništa jesti niti piti 45 minuta, a zatim tokom dana rasporedite oko 2,5 litra vode.

Ne pijte mnogo hladnu ili mnogo toplu vodu – njena temperatura treba da bude slična telesnoj.

U jutarnju čašu vode možete sipati malo limunovog soka, ako nemate problema sa želucem, jer ova kombinacija se pokazala kao vrlo uspešna za ubrzanje metabolizma i mršavljenje.

Kako kažu Japanci, ova metoda oslobađa stresa, rešava vas viška kilograma, daje više energije i ubrzava metabolizam.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Golden Rose ad