7°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: INFORMER

Koliko puta treba iskoristiti isti peškir?

Golden Rose ad

Jednu grešku posle tuširanja skoro svi prave, a ona može biti opasna po zdravlje, te je potrebno da dobro obratite pažnju kako je ne biste više ponavljali.

Uglavnom svi posle kupanja, kada se obrišemo peškirom, isti ostavimo u kupatilu da se osuši. Međutim, kako lekari upozoravaju, ova navika može niti i te kako štetna po zdravlje, jer se tada mogu namnožiti gljivice i bakterije.

PROČITAJTE JOŠ:OVA TERAPIJA VODOM OTKLANJA STRES I UBRZAVA METABOLIZAM: Koliko čaša treba popiti ujutru?

Ukoliko vlažan peškir koji je pun sitnih čestica odumrlog površinskog sloja kože prenoći na sparnom mestu, kao što bude kupatilo nakon kupanja, na njemu će se namnožiti bakterije i gljivice, i to za jako kratko vreme.Maksimalan broj korišćenja jednog peškira je tri puta između dva pranja, ali samo ako se u međuvremenu temeljno osuši, savetuju lekari.

Kada iskoristite peškir, ostavite ga da se dobro osuši kako biste sprečili razvoj bakterija, a ono što je takođe jako važno jeste da se koriste različiti peškiri - poseban za ruke, poseban za lice i poseban za telo. Isto tako, svaki član porodice mora imati svoj peškir.

PROČITAJTE JOŠ:USKORO NOVI LEK ZA HOLESTEROL: Cilj prevencija smrtnosti od posledica kardiovaskularnih bolesti

Lekari savetuju da žene treba da imaju zaseban peškirić za intimnu regiju, a u slučaju bilo kakve infekcije, treba da ga menjaju posle svake upotrebe i otkuvavaju prilikom pranja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Preporučeno iz iste kategorije

NESANICA: Šest načina da LAKŠE utonete u san

PROVERITE: Da li kafa pogoršava GRČEVE tokom menstruacije?

FENOMENALAN LEK ZA BUBREGE: Razbija kamenčiće, izbacuje pesak i TOKSINE iz organizma

BEZ BOLOVA U LEĐIMA: Stručnjaci otkrivaju koja poza je NAJBOLJA za spavanje

Ova poza je najbolja za spavanje: Nećete se više buditi umorni i ukočeni

MINISTAR ZLATIBOR LONČAR: Zaražene dece ima dosta i taj broj raste iz minuta u minut

Golden Rose ad