19°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Novosti Magazin

Šest simptoma da vam je JETRA puna OTROVA

Obratite pažnju na diskretne pokazatelje opterećene jetre.

Najveći čvrsti organ u telu je jetra i njegova glavna funkcija je pretvaranje toksina u otpad, a zatim ih telo uklanja urinom i izmetom. Ovo je jedna od najvažnijih funkcija našeg tela zbog činjenice da smo svaki dan okruženi zagađivačima i toksinima.

PROČITAJTE JOŠ:ČAJ OD LEŠNIKA: Idealan za proširene vene i uporne hemoroide

Nažalost, naša jetra može postati jako opterećena i stoga se otrovi ne mogu ukloniti, što znači da se skladište u masnim ćelijama, najčešće u predelu stomaka.

Toksično nakupljanje u jetri najčešće dovodi do hormonske neravnoteže koja uzrokuje akne

To je organ koji prirodno sadrži masti pa će u njemu u svakom trenutku biti nešto masti, ali kada se radi o masti koja je veća od 5 do 10 posto ukupne težine organa, to rezultira masnom jetrom.

Simptomi koji mogu ukazivati na jetru kojoj je potrebna detoksikacija su sledeći:

Neobjašnjivo povećanje telesne težine

Ako jetra ne radi 100% na uklanjanju toksina iz tela, redovni trening i smanjenje kalorija neće biti od velike pomoći zbog činjenice da telo skladišti nefiltrirane toksine u svojim masnim ćelijama. 

PROČITAJTE JOŠ:Nizak rast prouzrokuje veće probleme kod dece!

Alergije

Ako jetra pravilno funkcioniše, ona proizvodi antitela koja se bore protiv alergena, pa ako se njen rad smanji, alergeni se skladište u telu. Kao odgovor na to, mozak proizvodi histamin koji je hemikalija koja označava alergene koje treba eliminisati, a u visokim nivoima dovodi do simptoma alergije kao što su svrab, zamagljenost i glavobolje.

Hroničan umor

Jedan od prvih i očiglednih znakova oštećenja jetre je stalni osećaj slabosti i umora. Kada je jetra u lošem stanju, telo mora da radi više i telu će biti potrebno više odmora. To se događa zbog povećanja toksina u krvotoku koji se ne mogu očistiti zbog činjenice da se jetra ne može na pravilan način rešiti toksina.

Prekomerno znojenje

Kada je jetra preopterećena, njeno funkcionisanje se smanjuje i jetra se zagreva. Pošto je veliki organ, ona prenosi toplotu na ostale delove tela i pokušava da se ohladi prekomernim znojenjem.

Bubuljice

Toksično nakupljanje u jetri najčešće dovodi do hormonske neravnoteže koja uzrokuje akne. Ako su akne uzrok smanjene funkcije jetre, ne mogu se lečiti spolja.

Loš zadah

Ako su vaša higijena i oralno zdravlje u dobrom stanju, ali i dalje patite od zadaha, možda imate problema s jetrom. Molimo vas da se obratite lekaru kako biste bili sigurni.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar