9°C

Beograd

Photo: Shutterstock

Izvor: Objektiv

NESANICA: Šest načina da LAKŠE utonete u san

Golden Rose ad

Isprobajte ove metode

PROČITAJTE JOŠ: NJEGOV RITAM SE ORI U CARSTVU NEBESKOM: POVELJA U ČAST VELIKOG DRAGOLJUBA ĐURIČIĆA SEDAM MESECI OD SMRTI

Nesanica je česta pojava kod ljudi koji su u velikoj meri izloženi stresu.

PROČITAJTE JOŠ: GLUMAC VELIKOG SRCA: Pomogao slepoj devojčici u Hrvatskoj

Ona može biti izuzetno naporna, a uzroci, osim stresa, mogu biti i druge prirode.

Ako ste često mučite sa nesanicom, isprobajte ove metode za bolji san. 

1. Suplementi

Od magnezijuma do ostalih vitamina i minerala, danas na tržištu postoje različiti dodaci ishrani koji utiču na san. Njihova formula osmišljena je tako da vam pomogne da brže zaspite, duže spavate i probudite se odmorni.

2. Zatamnjene zavese

Ako se borite da zaspite čim sunce zaviri preko horizonta, zatamnjene zavese mogu biti vredna investicija. One će učiniti da u vašoj sobi bude mrak koliko god vam je potrebno, tako da se možete probuditi kad želite.

3. Beli šum

Ako imate problem sa spavanjem u potpunoj tišini, uključite neki uređaj kako bi vam pravio takozvani beli šum u pozadini. Poznato je da razni zvukovi mogu umiriti čula.

4. Eterična ulja

Određena eterična ulja mogu učiniti čuda kad je u pitanju smirenje. U njih spadaju ulja poput lavande i jasmina. Jedno istraživanje je otkrilo da miris lavandinog ulja pre spavanja produžava vreme koje ćete provesti u dubokom snu. Možete koristiti i raspršivač eteričnog ulja u vašoj sobi koji će učiniti da zaspite uz umirujući miris po vašem izboru.

5. Sveće

Ne postoji ništa poput ambijenta koji čine nekoliko upaljenih sveća u mračnoj prostoriji.

Ne samo da prigušeno osvetljenje signalizira da je vreme za spavanje, već možete uključiti sveće u ostatak svoje noćne rutine – bilo da je to meditacija, joga ili čitanje dobre knjige.

6. Dnevnik

Vođenje dnevnika je odličan način da svoje misli iznesete na papir, razmislite o svom danu i jednostavno se opustite. Za bolji san, razmislite o tome da narednih nekoliko dana pre spavanja napišete svoju listu zadataka. Istraživanje je pokazalo da stvari koje treba da uradite zapišete pre spavanja kako biste mogli lakše da zaspite.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad