Izvor: tanjug
24.10.2021 u 21:06
0

KORONA U RUSIJI: Oko 13 odsto dece boluje od postkovid sindroma

Skoro svako osmo dete u Rusiji, što je oko 13 odsto dece, boluje od postkovid sindroma, izjavio je danas specijalista za zarazne bolesti i vakcine Jevgenij Timakov.

Timakov je za medije rekao da se kod dece, koja spadaju u rizične grupe, odnosno one koja su gojazna i boluju od hroničnih bolesti, beleže teski oblici korona virusa.

PROČITAJTE JOŠ:RUSKI ELIKSIR: Tradicionalni napitak koji će vas zaštiti od virusa!

-Oko 13 odsto dece pati od postkovid sindroma, poput odraslih -naveo je on. 

Što se tiče vakcinacije dece, rekao je da ima ambivalentan stav prema tom pitanju.

PROČITAJTE JOŠ: Bubuljice na leđima nestaće na ovaj način!

Timakov je rekao da se zalaže za vakcinaciju dece koja nemaju antitela na korona virus, ali ne i za onu koja imaju imunitet na korona virus.

-U ovom slučaju, biće potrebna vakcinacija za rizične grupe ili za one koji nisu bili u kontaktu sa virusom, dakle, biće potrebna selektivna vakcinacija -naveo je Timakov.

U Rusiji je od početka pandemije zabeleženo više od osam miliona zaraženih korona virusom, a preminulo je 230.600 ljudi.

PROČITAJTE JOŠ:ŠTA BOJA PODOČNJAKA GOVORI O VAŠEM ZDRAVLJU

Predsednik Rusije Vladimir Putin ove nedelje je odobrio zatvaranje pojedinih radnih mesta u prvoj nedelji novembra, a Moskva će biti pod lokdaunom od 28. oktobra.

Samo prodavnice osnovnih namirnica i apoteke moći će da budu otvorene.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter