Izvor: tanjug
26.10.2021 u 10:25
0

Fejsbuk i Jutjub uklonili objave Bolsonara o vakcinama

 Fejsbuk i Jutjub uklonili su sa svojih platformi video snimak brazilskog predsednika Žaira Bolsonarau kojem je ovaj populistički lider, izneo lažnu tvrdnju da su vakcine protiv kovid-19 povezane sa razvojem side.

I Fejsbuk i Jutjub, koji posluju u okviru američke kompanije Alfabet, saopštili su da video, koji je snimljen u četvrtak, krši njihovu politiku. 

PROČITAJTE JOŠ: JAKO VAŽNO ZA SVE ŽENE: Šta će se desiti u organizmu ako PRESTANETE da uzimate pilule za kontracepciju?

-Naša politika ne dozvoljava tvrdnje da vakcine protiv COVID-19 ubijaju ili ozbiljno mogu da naškode ljudima -saopštio je portparol Fejsbuka u ponedeljak.

Jutjub je potvrdio da je preduzeo isti korak kasnije tokom dana.

-Uklonili smo video sa kanala Žaira Bolsonara zbog kršenja naše politike medicinskih dezinformacija u vezi sa kovid-19, zbog navoda da vakcine ne smanjuju rizik od zaraze bolesti i da izazivaju druge zarazne bolesti -navodi se u saopštenju Jutjuba.

Prema Zajedničkom programu Ujedinjenih nacija o HIV i AIDS-u (UNAIDS) vakcine protiv kovid-19, koje su odobrili zdravstveni regulatori su bezbedne za većinu ljudi, uključujući i one koji žive sa HIV, virusom koji izaziva sindrom stečene imunodeficijencije, poznat kao SIDA.

PROČITAJTE JOŠ:KORONA U RUSIJI: Oko 13 odsto dece boluje od postkovid sindroma

Jutjub je u julu već jednom uklonio video snimke sa Bolsonarovog zvaničnog kanala na kojima se preporučuje hidroksihlorkin i ivermektin za lečenje obolelih od kovida 19.

Brazilski predsednik, bio je pozitivan na korona virus u julu prošle godine, a veruje se da je uzimao hidroksihlorokin, lek protiv malarije, za svoje blage simptome.

Iako je prošlog januara rekao da neće primiti nijednu vakcinu protiv kovid-19, Bolsonaro je obećao da će brzo vakcinisati sve Brazilce.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter