27°C

Beograd

Photo: Happy TV

Izvor: Happy BSC

FIZIOTERAPEUT ZA EMISIJU "SAVETNIK": Tehnika "nameštanja" sinusa - lek protiv upale!

U ovom periodu godine nas najviše muči problem sa sinusima. Ovaj problem pokušaće da izleči čovek koji "namešta" sinuse, fizioterapeut Ivan Ružić. 

Kako vi "nameštate" sinuse?

-Sama tehnika je takva da se radi mobilizacija mekih tkiva, onda imamo zvuk krckanja, i to je povezano sa „nameštanjem“ sinusa. Sinusi su fiksno postavljeni, ali mobilišemo strukture pored sinusa, rekao je Ivan Ružić.

-Sam tretman se sastoji iz 2 segmenta: lagana masaža,a drugi deo je nameštanje sinusa preko kose. Odaberemo zone,I pravimo dekompresiju – čupkanje kose. Radi se pregled, istoriju bolesti, nakon toga, pipanjem se proveravaju zone, I kada imate iskustvo I znanje lako se pronađe upala. Može taj deo na glavi da bude senzitivan ili bolan, ali umesto kvrge koju dobijete kada negde glavu udarite, ovde dobijete udubljenje. Limfna čvorišta, dolazi do bloka limfe, pa onda imamo upalu. Za ćelave nismo u mogućnosti da uradimo ovaj tretman, rekao je fizioterapeut. 

PROBLEM SA HRKANJEM

-Sve zavisi šta izaziva hrkanje. Neko nepce gornje se opusti I nema dovoljno vetra ono leluja, I tako stvara hrkanje. Može da bude zbog genetske predispozicije. Ako ljudi imaju visok prag iritabilnosti, ako su zdravi I ne primećuju problem, onda se samo tokom noći događa hrkanje. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar