Izvor: Happy BSC
27.01.2022 u 17:56
0

VASKULARNI HIRURG U „TELEMASTERU“: Hladno vreme rizik za pojavu arterijskih i venskih bolesti

U današnjoj emisiji “Telemaster” o riziku  od raznih bolesti koje povećava hladno vreme govorio je dr Dario Jocić – vaskularni hirurg. 

– Hladno vreme je vreme kada unosimo više hrane i manje se krećemo. To je obično začinjena i masna hrana. To dovodi do rizika za pojavu, pre svega arterijskih bolesti, kao i venskih bolesti. To je period kada imamo i komplikacije ovih bolesti. Ako pacijent ima arterijsku bolest, hladno vreme može dovesti do problema, pre svega ti pacijenti nemaju dovoljno snabdevanje kiseonikom perifernih delova tela. Pacijenti koji imaju problem sa cirkulacijom u srčanom mišiću mogu doživeti infarkt miokarda tokom ovih hladnih meseci – rekao je dr Jocić. 

On je istakao da je mentalni stres faktor rizika za razvoj kardio – vaskularnih bolesti i dodao da mi subjektivno delujemo na spoljne faktore i dodao da svako nosi svoj stres koji je neizbežan. 

– Kada su u pitanju venske bolesti najviše su ugroženi pacijenti u pedesetim godinama. Kada su u pitanju mladi najčešći uzrok za ovu vrstu bolesti je genetski faktor – rekao je dr Jocić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter