8°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: tanjug

FDA SAOPŠTAVA: Fajzerove vakcine su bezbedne za bebe i decu do 4 godine

Revizori američke Agencije za hranu i lekove (FDA) saopštili su da su antikovid vakcine kompanija Fajzer/Bionteh bezbedne i efikasne kod dece uzrasta od šest meseci do četiri godine.

Revizori FDA su u dokumentu naveli da njihova procena nije otkrila nikakve bezbednosne prepreke povezane sa korišćenjem vakcine kod najmlađe dece, preneo je Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Još 165 novozaraženih, dve osobe preminule

Analize FDA proistekle iz Fajzerovog ispitivanja su objavljene uoči sastanka spoljnih savetnika Agencije, 15. juna.

Preporuke spoljnih savetnika će odrediti odluku FDA o vakcinama.

- Dostupni podaci potvrđuju da je vakcina protiv kovida kompanija Fajzer/Bionteh efikasna kada se da u tri doze, u uzrastu od šest meseci do četiri godine - navela je FDA.

Rane analize pokazuju da na 10 simptomatskih slučajeva omikron soja, vakcina je bila efikasna 80 odsto u grupi mlađoj od pet godina.

Antikovid vakcine za decu mlađu od šest godina još nisu odobrene u većini zemalja sveta, a ostaje pitanje koliko će roditelji želeti da vakcinišu decu uzrasta između pet i 11 godina.

Čeka se da FDA i Centri za prevenciju i kontrolu bolesti najranije 21. juna odobre korišćenje antikovid vakcine za decu uzrasta od pet do 11 godina.

Zvaničnici američke vlade kažu da je potražnja za vakcinacijom dece mlađe od šest godina bila niska, ali se očekuje da će porasti kada vakcine dobiju odobrenje.

FDA je u petak objavila reviziju Modernine vakcine u kojoj se navodi da su doze efikasne i bezbedne za korišćenje kod dece stare od šest meseci do 17 godina.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar