9°C

Beograd

Photo: PIXABAY/ilustracija

Izvor: Telegraf

KOMPANIJE KOJE ĆE PLAĆATI PUT RADNICAMA KOJI SE ODLUČE NA ABORTUS: Na spisku su Amazon, CNN i mnogi drugi

Vrhovni sud u SAD je krajem juna poništio presudu kojom je pravo na abortus, pre 50 godina, legalizovano širom zemlje. To znači da će milioni žena u ovoj zemlji izgubiti zakonsko pravo da izvrši abortus.

Očekuje se da će oko 26 američkih saveznih država uvesti nova ograničenja, a 13 je već uvelo automatsku zabranu koja je stupila na snagu odmah po donošenju presude. Jedna od prvih država koja je uvela striktne mere je Teksas.

APPLE POMERA GRANICE: Evo koje nas promene očekuju sa Iphone 14

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

O ovom pitanju su se, u međuvremenu, oglasili ne samo zvaničnici - među kojima i Džo Bajden, već i brojne slavne ličnosti, pre svega na svojim društvenim mrežama. Takođe, Megan Markl, vojvotkinja od Saseksa, rekla je da će žene koje imaju resurse putovati u druge zemlje kako bi izvršile abortus.

I upravo ta njena izjava je dobar šlagvort za polemisanje o stavu koji su zauzele brojne svetske kompanije: one će, među beneficije koje se odnose na zaposlene, od sada dodavati i "putne troškove za abortus".

Na spisku ovih velikih divova su Amazon, koji zapošljava 1,6 miliona radnika i koji će u svrhe izvršenja abortusa opredeliti 4.000 dolara putnih troškova, zatim Banka Amerike, druga najveća nacionalna banka u zemlji, onda medijska kompanija BazFid (BuzzFeed), banka Sitigrup, Si-En-En (CNN), kozmetička kuća Estee Lauder.

Takođe, za zaposlene koje žele da izvrše abortus, a to ne mogu da učine u svojoj državi, putne troškove pokriće i grupa Goldman Saks, JPMorgan Čejs, Ikea, Kroger, Njujork Tajms, Lift, MasterCard, Majkrosoft, Paramaunt, Pejpal, Procter & Gamble, Sejlsfors, Starbaks, Tesla, Uber, Volt Dizni, Jahu (Yahoo) itd.

Osim toga, iz kompanije Gugl, koju poseduje Alfabet, rečeno je da će brisati podatke o lokaciji koji pokazuju kada korisnici posete sajt neke klinike za abortus. Gigant je o tome izvestio u petak, nakon zabrinutosti da bi digitalni otisak mogao da obavesti organe za sprovođenje zakona ako osoba prekine trudnoću nezakonito.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar