9°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Informer

ALKOHOL IZAZIVA SEDAM VRSTA KANCERA! Ovo su količine koje možete konzumirati!

Više od četiri odsto svih novih slučajeva kancera 2020. godine može se pripisati konzumaciji alkohola, utvrđeno je u novoj studiji objavljenoj u časopisu „Lanset“.

Naučnici iz institucija za mentalno zdravlje i istraživanje raka u SAD-u, Kanadi, Francuskoj i Nigeriji konstatovali su da je 6,3 miliona pojedinaca umrlo tokom prošle godine od raka jednjaka, grla, grkljana, debelog creva, rektuma, jetre i dojke, a upotrebu alkhola označili su kao faktor u 741.300 novih dijagnoza raka 2020. godine.

Muškarci su činili 568.700, ili 77 odsto, od ukupnog broja slučajeva raka koji se mogu pripisati alkoholu. Rak jednjaka činilo je 189.700 ovih uzroka, rak jetre 154.700, a treći, najzastupljeniji, rak dojke, bio je prisutan u 98.300 slučajeva.

VAŽNO:

MINISTAR VULIN NAKON SASTANKA SA CIKOTIĆEM: Važno je da se sazna ko je pokušao da ubije predsednika Vučića u Srebrenici!

POVREĐEN SAOBRAĆAJAC U BEOGRADU: Iz kamiona ispala metalna konstrukcija i pala na njega!

U Kragujevcu dvojica muškaraca uhapšena zbog droge

RADUJ SE SRBIJO! Milica Mandić donela prvo ZLATO našoj zemlji!

- Najveći teret karcinoma koji se mogu pripisati alkoholu predstavljalo je žestoko piće (346.400 slučajeva) i opijanje (291.800 slučajeva) - rekli su istraživači. Umereno konzumiranje alkohola do 20 grama etanol alkohola, odnosno dva pića dnevno doprinelo je u 103.100 slučajeva kancera, a pijenje do 10 grama alkohola dnevno 41.300 slučajeva.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar