Izvor: Happy BSC
21.09.2021 u 20:31
0

Kako da vam kosa bude meka kao svila

Pravi izbor preparata za negu

Naravno da je bitan i odabir preparata za negu. U tom pogledu balzam je jako važan jer zatvara dlaku i štiti je od krzanja, a pakovanje i maske kao dodatna nega hrane dlaku iznutra. Stoga je veoma važno da u vašu negu budu uključeni i ovi preparati.

PROČITAJTE JOŠ:Savršena maska protiv mitisera: Potrebna su vam samo dva sastojka!

Takođe, prirodni sastojci odnosno ulja koji zaglađuju vašu dlaku i daju joj svilenkastu strukturu jesu – jojobino ulje, kokosovo ulje, arganovo ulje, s tim da se kokosovo posebno ističe, jer ima moć da prodre duboko u samu strukturu dlake. 

Češljajte kosu pred spavanje

U načelu, kosu ne treba često češljati, jer se vlasi tako krzaju i postaju naelektrisane. Ono što smo već napomenuli jeste da kosu nikako ne treba češljati neposredno nakon što smo je oprali, a da je prethodno nismo malo prosušili odnosno iz nje uklonili višak tečnosti. Zapravo je najbolje da kosu češljate pre nego što krenete sa njenim pranjem.

Takođe, posebno je važno da je češljate pred spavanje, kada se posebno mrsi, kako bi dlaka uvek bila glatka i nežna. Ovo će posebno imati efekta ukoliko na češalj dodate nkoliko kapi esencijalnog ulja, koje kosu dodatno neguje i zaglađuje.

To da li će kosa biti svilenkasta zavisi i od načina na koji je sušite fenom, odnosno fenirate. Prvo, nikad nemojte da krećete sa sušenjem kose koja je još uvek izrazito vlažna, tj. nije uklonjen višak tečnosti iz nje, drugo tokom feniranja je uvek podelite na sektore, i treće – preporuka je da kosu sušite naopačke, jer će to dlaci pomoći da bude zaglađena i svilenkasta, ali sa volumenom, a ne slepljenog izgleda.

Zaštitite kosu

Bez obzira na to koje je godišnje doba, kosu morate da štitite od spoljašnjih faktora, bilo da je u pitanju hladnoća, mraz, vetar, ili toplota. A korisne savete kako da zaštitite kosu od hladnoće.

Kada kažemo da je nega važna, posebno mislimo na dodatnu negu – hranljive maske i dubinska pakovanja, bez kojih kosa sigurno ne može da bude onako svilenkasta i zaglađena, kako bismo mi to voleli. To znači da kosu treba dubinski i temeljno hidirati, kako bismo postigli željene rezultate. Ovo posebno važi za kosu koja se redovno tretira različitim tehnikama farbanja. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter