21°C

Beograd

Photo: Printscreen/pixabay

Izvor: informer

PREDSTAVALJAMO VAM PET STVARI KOJI VAM UNIŠTAVAJU KOSU: Sitnice su vam potrebne kako bi vam frizura izgledala savršeno!

Čak i kad imate skup šampon, najbolje regeneratore, pazite kako se fenirate, koristite bademovo ulje i druge preparate, a niste zadovoljni kako vam kosa izgleda, možda je problem u sitnicama na koje ne obraćate pažnju.

1. Raščešljavanje

Klasično češljanje kose podrazumeva češljanje od temena ka vrhovima. U slučaju da vam je kosa zamršena, takvo češljanje će slomiti vlasi i vizuelno će kosa izgledati suvo i ućebano. Kod zamršene kose, najbolje je uzeti tanak češalj i polako raščešljati sam čvor. Na taj način će manje pucati, a kasnije ćete se i lakše češljati.

2. Suv vazduh

Zbog suvog vazduha kosa se suši, postaje osetljiva i lomljiva, otkriva Anja Delikompanji, direktorka "Frančesko grupe" za negu kose u Velikoj Britaniji. Anja savetuje da više pažnje posvetite obnovi i zaštiti vlasi maskama i uljima.

3. Hlor

Kupanje u bazenima s hlorisanom vodom veoma šteti kosi. Osim što svetlo farbana kosa dobija zelenkaste nijanse, hlor razgrađuje aminokiseline u kosi. Zbog suvoće kosa počinje da se mrsi i teško raščešljava i lomi. Danas postoje brojni proizvodi za kosu koji skidaju hlor s vlasi.

4. Čvrsto vezana kosa

Razmislite pre nego što vežete rep ili punđu. Što čvršće stežete kosu u neprirodnom položaju, to će vam više patiti koža glave i koren kose. Zatezanje kose u drugom smeru oštetiće koren i podstaći ubrzano opadanje vlasi.

5. Tvrda ili meka voda

Promena u tvrdoći vode kojom perete kosu loše utiče na njen kvalitet. Kad primetite da vam je kosa previše suva i lomljiva, počnite da koristite ulje za kosu. Protrljajte nekoliko kapi ulja i provucite prste kroz vlažnu kosu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar