23°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: Informer

PREDMETI KOJI NAM KRADU ENERGIJU U KUĆI: Prazan slanik donosi svađu, a prljave cipele negativnu energiju

Male promene u kući mogu uneti dobru atmosferu i osećaj blagostanja, ali nismo ni svesni koliku nam energiju crpe loše navike ili nepoželjni predmeti, kažu stručnjaci za feng šui.

Iako je o reč o drevnoj istočnjačkoj veštini življenja u skladu sa prostorom, i kod nas se mnogi pridržavaju njenih pravila.

Prema feng šuiju, trebalo bi da obratite pažnju na ove stavke:

Prljava odeća

Ovo je jedna od prvih stvari na koje stručnjak za feng šui upozorava. Možda jeste najlakše šutnuti prljavu odeću na pod u uglu sobe, ali treba da znate da se na tom mestu odliva i pozitivna energija. Svaka porodica treba da ima samo jedno mesto za odlaganje odeće za pranje.

Nagomilane cipele

Bez obzira na to da li stoje ispred ulaznih vrata ili u hodniku, cipele pred vratima su pravi "energetski vampiri", pogotovo ako su prljave. Očistite ih i smestite u cipelarnik.

Stare novine

Novine bacite čim ih pročitate, a ako odabrane magazine skupljate, čuvajte ih na policama, a ne na podu ili u ćošku sobe. Razbacani po prostoru nose lošu energiju.

Napuklo ili okrnjeno posuđe

Oštećeno posuđe donosi lošu energiju ko god da se njime služi. Bolje je da kupite najjeftiniji novi servis nego da upotrebljavate skup, a oštećen komplet sudova. Stručnjaci za feng šui tvrde da upotreba takvog posuđa loše utiče na karijeru i finansije. Napominju da ne treba čuvati polomljeno posuđe.

Prazne posude za pirinač, so i šećer

Svima nam se dogodi da se isprazne zalihe najpotrebnijih namirnica, ali vodite računa da to ne bude slučaj sa pirinčem, solju ni šećerom! To negativno utiče na porodičnu harmoniju pa su, opominju stručnjaci, svađe neizbežne.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar