29°C

Beograd

Photo: c&a

Izvor: Telegraf

NOVI DETALJI SKANDALA SA MODNIM LANCEM C&A: Zloupotrebljavali pečate, nisu plaćali uvoz

Posle vesti da modni lanac C&A sprema se da napusti tržište Srbije, a nakon što je navodno otrkiveno da su skoro sedam godina švercovali kinesku robu i na taj način oštetili budžet Srbije za šest miliona evra, provereni su detalji u Upravi Carina. 

Kako je rečeno u Upravi carine, ta institucija je prošle godine otkrila zloupotrebe koje su godinama unazad vršene tako što su službenici jedne inostrane modne kompanije zajedno sa službenicima jedne špediterske firme zloupotrebljavali pečate i memorandume ove dve kompanije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

MODNI LANAC BEŽI IZ SRBIJE: Švercovali kinesku robu 7 godina, oštetili državu za 6 miliona evra

- Na taj način, uvozeći drugu tekstilnu robu, napravili su štetu za državni budžet samo na osnovu neplaćenih uvoznih dažbina u visini od najmanje 6 miliona evra - navode u Upravi Carine.

- Nemamo saznanja da je u zloupotrebama učestvovao i neko od zaposlenih iz carinske službe, ali će i to biti predmet istrage koja je u toku. U skladu sa zakonom, nismo u mogućnosti da iznosimo podatke o pravnim ili fizičkim licima do okončanja prekršajnog i, eventualno, krivičnog postupka, navode nam oni.

Uprava carina dostavila je izveštaj sa pratećom dokumentacijom nadležnim istražnim organima.

Ovo je drugi modni lanac koji odlazi sa našeg tržišta ovog mescea. Podsetimo, i lanac Orsej "pakuje svoje kofere."

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar