14°C

Beograd

Photo: PIXABAY/ilustracija

Izvor: Telegraf

DA LI SU POVEĆANE CENE UTICALE NA MODNU INDUSTRIJU? Evo koliko građana kupuje manje i štedi novac

Inflatorni pritisci, podupreti raznoraznim faktorima, pogurali su cene napred - u gotovo svakom segmentu, pa tako i u modnom, a opšte je poznato koliko novca generiše ta industrija.

Ipak, čini se da kupci u Americi nisu obeshrabreni zbog rastućih cena. Najnoviji podaci govore da nastavljaju da šopinguju, i da sada čak plaćaju više za svoju omiljenu odeću.

"CENE NA CRNOGORSKOM PRIMORJU KAO NA AZURNOJ OBALI": Porasle i do 5 puta za godinu dana

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

S druge strane, mnoge modne radnje su preplavljene zalihama robe koja mora da se proda. To je i jedini razlog zašto će H&M, koji je izvestio da napušta rusko tržište, opet privremeno otvoriti svoje prodavnice. Kako kažu, žele da se reše "viška".

Šta kažu kupci u Srbiji?

U anketi smo vas pitali da li sada, u jeku svetske krize, kupujete češće nego pre, a ovo su vaši odgovori. Svakako, reč je o vrsti robe koja nije esencijalna.

Utisak je da većina ne kupuje istim intenzitetom kao ranije, jer su "cene visoke, a ponuda osrednja". Najviše čitalaca se opredelilo za taj odgovor.

Oko 30% naših građana kupuje isto kao i ranije, dok manje od 25 procenata šopinguje slabije, uprkos dobroj ponudi, zbog poskupljenja.

Inače, kako smo nedavno pisali, cene proizvoda i usluga lične potrošnje u junu 2022, u odnosu na maj iste godine, u proseku su povećane za 1,6 odsto.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar