-2°C

Beograd

Photo: Shutterstock

Izvor: Objektiv

ŠTA SVE TREBA DA PONESETE U PORODILIŠTE? Ovo morate da uradite u devetom mesecu trudnoće

Najbitnije je da odete opušteni na porođaj

PROČITAJTE JOŠ: NASTAO MUK: Poznata pevačica se pojavila na rođendanu potpuno gola, ima 140 kilograma i ne stidi se da to i pokaže! (FOTO)

Jedna od njavećih stvari u životu svakog čoveka je rođenje bebe.

Kada prinova stiže u porodicu, budući roditelji su uglavnom u velikoj žurbi i brizi da li su sve pripremili za dolazak bebe.

Prisutni su uzbuđenje, napetost i strah.

Mnogo puta su roditelji čuli da bi u devetom mesecu trebalo da pripreme torbu za porodilište, ali koje su još to stvari koje treba da “obavite” pred porođaj?

PROČITAJTE JOŠ: "ZGAZILA GA JE I ŠUTNULA!": Brat Megan Markl razvezao jezik o detaljima iz sestrinog prvog braka i ostavio javnost u šoku

1. Vežbe disanja

Verovatno ste već počele da vežbate, a ako niste, vreme je da počnete! Koncentrišite se na disanje, polako i duboko. Odbrojavajte dok udišete i izdišete. Udahnite lagano kroz nos i stomakom, a izdahnite ustima.

2. Opuštanje

Bilo bi dobro da se pripremite i naučite da se opustite, jer će vam na porođaju biti veoma značajno da to umete. Nekoliko puta dnevno kružite ramenima. Opustite i ramena i ruke potpuno. Protresite noge. Opustite vilicu. Zamišljajte u glavi koliko vam se celo telo polako, deo po deo, opušta.

3. Fizička aktivnost

Činjenica je da ćete biti veoma umorni u devetom mesecu trudnoće. Biće vam teško da se krećete, kičma će vas boleti. Ipak, potrudite se da ne ležite po ceo dan, jer će vam šetnja biti od koristi. Ne morate raditi nikakve naporne treninge, već se preporučuje jednostavna šetnja, joga ili kretanje koje vam prija. Ako vas nešto boli, nemojte forsirati kretanje.

4. Odmaranje

Pored laganog kretanja, sa druge strane je važan i kvalitetan odmor. Važno je da imate dovoljno snage za porođaj. Vodite se pravilom da pola dana koristite aktivno, a drugu polovinu da se lepo odmarate.

5. Korišćenje pilates lopte

Nekih pola sata svakog dana na lopti će vam koristiti. Možete sedeti na njoj i praviti kružne pokrete, možete poskakivati lagano gore-dole ili kretati karlicu napred i nazad.

6. Pozitivnost

Ne čitajte i ne slušajte loše i teške priče! Držite se pozitivnih strana i lepih priča o porođaju, jer to u najvećem broju slučajeva jeste. Onima koji žele da vam govore negativno, kažite da ne želite to da slušate. Budite uzbuđene i srećne, nemojte se plašiti.

7. Odlazak na masažu

Masaža kod terapeuta koji rade sa trudnicama će vam neizmerno prijati. Opustiće vam mišiće, pomoći će vam da se relaksirate i podstaknete cirkulaciju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad