22°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: Stil.kurir

NAJLUĐA SUDSKA PARNICA U ISTORIJI: 41-godišnjak pokušao da strpa roditelje iza rešetaka jer su mu ukinuli džeparac

U tužbi stoji da su roditelji negovali njegovu zavisnost od njih i da su dužni da ga izdržavaju zauvek.

Muškarac koga su oduvek izdržavali imućni roditelji uprkos tome što je veoma obrazovan, sada je sa četrdeset godina odlučio da ih tuži jer su prestali da mu daju džeparac.

U tužbi stoji da su roditelji "negovali njegovu zavisnost od njih" i da su smanjivali novčanu podršku kako im se odnos pogoršavao.

Njegovi advokati su pokušali da uvere sudiju da je najispravnije da donesi presudu u korist ovog 41-godišnjaka i naredi roditeljima da nastave da mu pružaju podršku na osnovu zakona koji se odnose na brak i decu. Uz to su i zahtevali da izdržavaju zatvorsku kaznu, ali sudija je presudio rekavši „da nemaju slučaj”.

Ser Džejms Manbi je posle presude dodao da je ovo bio neobičan slučaj bez presedana.

Nijedna strana koja je učestvovala nije imenovana, ali sudija je rekao da je sin živeo u Londonu, a roditelji u Dubaiju.

Iako je diplomirao modernu istoriju, iako ima zvanje advokata i magistra, ser Džejms je rekao da je muškarac koji je tužio roditelje imao „razne poteškoće i smetnje u mentalnom zdravlju” i da je nezaposlen od 2011. godine.

Roditelji su ga podržavali, omogućavajući mu da živi u stanu u centru Londona, koji je u njihovom vlasništvu. Oni su mu plaćali i račune.

- Odnos između podnosioca tužbe i njegovih roditelja se pogoršao, kada je novac prestao da stiže - rekao je sudija.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar