Izvor: Happy BSC
08.01.2022 u 14:37
0

NEMOJTE DA TERATE DETE DA RADI OVO ZA PRAZNIKE

Praznici su jedan predivan period, u kom uživaju i deca i odrasli. Ipak, nekada nismo ni svesni da često stvaramo pritisak na decu, naročito u ovom periodu.

1. Forsiranje da jedu

Praznici bez hrane ne mogu da prođu. Obučno su bake te koje prave preukusnu hranu i prepune tanjire mališana. Naravno da želimo da dete proba sve te ukuse, i treba da ih jede, ali ne treba da mu sipamo previše u tanjir, što se vrlo često dešava. Još jedna greška jeste što se tokom praznika jede više puta dnevno. Nemojte pritiskati dete da jede. Najbolje je da jede u uobičajeno vreme kada ima obroke. Ukoliko bake i deke insistiraju, objasnite im da to nije dobro za detetovo zdravlje i da mu istu hranu ponude onda kada je zaista vreme za jelo.

2. Ne terajte dete da grle svakoga

Neka deca prosto ne vole da se grle, ne prija im ta vrsta kontakta, naročito sa nepoznatim ljudma. Praznici jesu period ljubavi, zbližavanja sa porodicom, zagrljaja. Ipak, nemojte terati dete da grli i ljubi one koje ono samo ne želi. Pustite ih da imaju kontrolu nad svojim telom. Umesto da mu kažete: Zagrli baku, radije recite Da li želiš da te baka zagrli, ili dajte opciju: Da li bi radije zagrljaj sa dekom ili da mu baciš pet? Nemojte da se dete oseća krivim što nije zagrlilo nekog koga ne želi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter