26°C

Beograd

Photo: Pixabay/Ilustracija

Izvor: Glossy

OVO JE PRVO ŠTO GOSTI PRIMETE KADA VAM UĐU U KUĆU: Evo koliko je potrebno gostima da donesu sud o nečijem domu

Ukoliko vam se u poslednjem trenutku najave gosti, najverovatnije ćete požuriti da operete sudove i usisate, ali utvrđeno je da oni neće odmah primetiti prljave sudove i tepih...

Iako obično polazimo od toliko nam je čist ili prljav pod i ima li po stanu neopranih sudova, jedno istraživanje pokazalo je da bez razloga prvo žurimo da se pozabavimo time kada očekujemo goste.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kakva je uloga baka i deka u vaspitanju unučića? Ko su glavni vaspitači?

Istaživanje koje je pokrenula kompanija VEKA pokazalo je da je ljudima potrebno samo 38 sekundi da donesu svoj sud o tuđem domu i higijeni u njemu. Među prvih deset stvari koje svi primete jesu prljavi prozori, "čudni" mirisi i knjige na policama.

Troje od četvoro ispitanika je priznalo da uvek formira mišljenje o nečijem domu nakon što ga poseti, a definitivno će im privući pažnju jeste li nedavno usisavali, čistili prozore i luftirali.

Najviše pažnje privlači dnevna soba, najverovatnije jer se u njoj najduže i boravi. Zato, ako želite da ostavite dobar utisak na svoje goste, obavezno očistite dnevnu sobu i dodajte joj neko lepo cveće, mirišljavu sveću ili osveživač vazuha, uzimajući u obzir da je miris prvo što će privući pažnju.

Posle mirisa, na drugom mestu po važnosti jeste temperatura u prostoriji, odnosno da li je hladno, toplo ili prijatno u prostoriji, a odmah zatim važna stavka jeste da li je vaš dom usisan.

Gosti će potom primetiti da li je i koliko je udoban vaš nameštaj, da li su oprani sudovi, da li su čisti prozori, koje knjige imate, potom da li je nameštaj nov, očuvan ili mu je vreme da ode na otpad.

Još jedno zanimljivo zapažanje jeste boja zidova, kao i da li je prašina obrisana.

A vi? Na šta vi obraćate najviše pažnje kad uđete u tuđi dom?

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar