Izvor: Tanjug
08.07.2020 u 13:18
0

HOTELIJERI U DEBELOM MINUSU Popunjenost hotela manja od pet odsto

U poslednjih nedelju dana prosečna popunjenost hotela u svim gradovima Srbije manja je od 5 odsto, saopštilo je Udruženje hotelijera i restoratera Srbije – HORES.

Podaci o popunjenosti hotela na dan, 1. jula, pokazuju da je u Beogradu u 35 anketiranih hotela prosečna popunjenost bila 16,12 odsto, u Novom Sadu u 11 hotela to je bilo 19,44 posto, u šest hotela u Nišu 6,53 procenta, a u pet hotela u Kragujevcu prosečna popunjenost je bila 6,85 odsto. Inače, više od polovine hotela u Srbiji još je zatvoreno.

Prosečna iskorišćenost gradskih restorana je 20 do 25 procenata, što je 75 posto manji promet u odnosu na isti perido prošle godine, kažu u HORES-u.

OVO MORATE ZNATI

JOŠ ČETIRI ŽRTVE U NOVOM PAZARU Najteži pacijenti prebačeni u Beograd i Kragujevac

Dr Stojanović ISTIČE: Oko 10-20 odsto KLINIČKA SLIKA pacijenata TEŽA nego u prvom PIKU!

EPIDEMIOLOG PREDRAG KON: U slučaju KOLAPSA ZDRAVSTVENOG SISTEMA, nema druge mere sem KARANTINA!

RUMUNIJA POD KORONOM Preminulo 1.799 osoba

Na osnovu trenutnog stanja potvrđenih rezervacija (uz dalju mogućnost otkazivanja), u periodu od 1. jula do 1. septembra u ova letiri grada rezervisan je 6,23 odsto smeštajnih kapaciteta, što ze Udruženje zabrinjavanjući podatak.

Poslednjih dana usledio je veliki broj otkaza, napominju u HORES-u, a što veruju da je izazvano isključivo ponovnim širenjem korona virusa. Hotelijeri, naime, ističu da od kad se u medijima pojavile informacije o povećanom broju zaraženih na dnevnom nivou hotelima se konstantno otkazuju rezervacije i traži povraćaj avansa i to ne samo za jul i avgust, već i za septembar, a najviše je otkazivanja za Banja Vrujici.

PROČITAJTE OBAVEZNO

NOVO OTKRIĆE! Korona izaziva dodatna oštećenja!

LEPE VESTI! Šarčević ispunio sve želje studenata

LONČAR: Zemunska bolnica ima višak RESPIRATORA!

U saopštenju Udruženje navodi da iz Banje Vrujici poručuju da su dodatno zabrinuti, jer tokom jula i avgusta ova banja ostvari skoro 50 odsto godišnjeg prometa, a u tom se periodu izuzetno značajan prihod ostvaruju od prodatih ulaznica za otvorene bazene s obzirom na to da posetioci, koje nisu gosti hotela, plaćaju ulaznice.

– Hotelijeri su već pretrpeli ogromnu štetu tokom vanrednog stanja, kada najveći broj hotela u Srbiji nije ni radio. U nadi da će se pokrenuti posao hoteli su angažovali sezonsku radnu snagu, a sada je izvesno da toliki broj nije potreban, jer nema posla. Izvesno je da letnja sezona neće biti dobra i da su hoteli pred zatvaranjem – kažu u Udruženju.

SAZNAJTE JOŠ

PREDSEDNIK SE OBRAĆA NACIJI Tačno u 15 časova pred građanima

DIREKTOR POLICIJE O PROTESTIMA: Pripadnici MUP-a trpele silu sve do KRAJNJIH GRANICA! (VIDEO)

MAMIN SIN – NASILNIK! Istina o mladiću koji je sinoć tvrdio da mu je otac umro jer nije bilo respiratora!

VESNA MALIŠIĆ: Ispred skupštine su bili DESNIČARI!

Hotelijerima, kako navode, jedino preostaje da čine ono što su i do sada činili, da primenjuju zdravstvene mere i preporuke Svetske zdravstvene organizacije, a istovremeno u Udruženju upozoravaju da ukoliko se sada ne pomogne tom sektoru posle će biti kasno.

Podsećaju da su povodom aktuelne krize COVID-19, a po ugledu na evropske zemlje, članice HOTREC-a, kreirali pečat „“Čisto & sigurno“ (Clean&Safe), a da će sa sertifikacijom hotela i restorana početi za koji dan.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter