Izvor: Happy BSC
08.10.2021 u 19:47
0

Bez ovih 15 stvari ne idite na putovanje

Pred polazak na putovanje uvek se pitamo šta sve poneti sa sobom. Valjalo bi nekoliko dana ranije napraviti spisak stvari i na vreme ih pripremiti, odnosno oprati, kupiti ili pozajmiti. Treba misliti i na težinu stvari, bilo da ih nosimo u velikom rancu ili u koferu, što zbog ograničenja težine prtljaga, što zbog toga što ćemo morati to sve da vučemo sa sobom.

PROČITAJTE JOŠ: Izaberite ovu destinaciju za najlepše jesenje putovanje

Lekovi – Uvek treba poneti i nekoliko lekova sa sobom radi prevencije.

Struja – Valja poneti neki mali produžni kabl sa barem tri utičnice. Treba misliti i na razne standarde koji se u mnogim zemljama razlikuju. Adapteri se mogu kupiti u supermarketima (na licu mesta) ili specijalizivanim radnjama za struju i tehničke uređaje.

Posebna torbica za novac – Za to je možda najbolja tanka torbica sa elastičnim pojasom koja se nosi ispod pantalona, ili druge odeće. Mora uvek da bude na vama sa svim važnim dokumentima poput pasoša, karata, kartica i novca. Nikako, taj novčanik, nemojte stavljati u torbu ili ranac tokom dugih vožnji u avionima, vozovima, autobusima i kušet kolima. Kada plaćate nešto, pare pripremite na vreme, a ne u javnosti.

Štampani vodiči za obilazak grada – Poželjno je da pripremite putovanje pre samog polaska., iako u današnje vreme manje-više može sve da se nađe elektronski, dobra priprema pred put nije na odmet.

Multifunkcionalan nožić – Uvek je koristan, za čišćenje voća ili neko sitno seckanje. Ne sme se uneti u avion (osim u čekiranom prtljagu) niti u razne ustanove u kojima postoje skeneri za kontrolu stvari.

Kišobran – Neophodan je skoro uvek. Ali, neke avio kompanije ne dozvoljavaju da se kišobran unosi u putničku kabinu.

PROČITAJTE JOŠ: Izaberite najjeftinije gradove za vikend putovanje

Najlon za prtljag – Dešava se često da su prtljažnici autobusa bušni pa u njih ulazi prašina. Posle samo nekoliko sati vožnje vaš ranac ili kofer, a i stvari u njima, postaju prljavi.

Kese i gumice – Obavezno poneseti desetak gumica za vezivanje, kesa, kablova i ko zna čega sve. Kese ne morate da nosite od kuće.

Sredstvo protiv komaraca – Uvek valja imati kremu ili sprej protiv komaraca.

Escajg – Ponesite po jedan ili više komada pribora za ručavanje. Nije loše poneti i neku plastičnu čašu.

Krpu za čišćenje – Može da bude korisna za čišćenje odevnih predmeta, obuće ili prtljaga.

Torba za kablove – Kupite ili napravite sami torbicu za kablove u koju možete da stavite punjač za mobilni, kablove za laptop, fotoaparat i slično. Tako će svi kablovi biti na jednom mestu.

Katanac – Poželjno je imati svoj katanac kako bi rizik od toga da još neko ima ključ sveli na minimum. Takođe, kofer treba da bude zaključan katancem čak i noću dok spavate. Ispod sedišta u autobusu postoje kukice predviđene za to. Za to je korisna i sajla za vezivanje bicikla sa ključem.

Deterdžent za ručno pranje veša i dertedžent za sudove u manjim pakovanjima mogu mnogo da koriste u određenom trenutku.

Moguće je da ćete većinu stvari i imati tamo gde ste se uputili, ali nije na odmet to proveriti, i poneti ukoliko tamo nemaju. Sličan je slučaj i sa fenom za kosu koji imaju u većini hotela i hostela, ali možda nije loše imati i svoj.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter