Izvor: Telegraf
10.10.2021 u 18:42
0

Bali se ponovo otvara za turiste

Vlasti ostrva koje je omiljeno mnogim turistima saopštile su uslove za boravak u ovom zemaljskom raju.

Sredinom oktobra planirano je ponovno otvaranje Balija za turiste iz nekih zemalja, budući da se nastavlja smanjivanje broja slučajeva obolelih od kovida-19 na najpopularnijem indonežanskom ostrvu.

PROČITAJTE JOŠ: Bez ovih 15 stvari ne idite na putovanje

Putnici iz Kine i Japana, kao i sa Novog Zelanda biće prvi kojima će počev od 14. oktobra biti dozvoljeno da posete Bali, izjavio je nedavno viši ministar kabineta Luhut Pandjaitan, prenosi Rojters. Tom prilikom je najavljeno i da će međunarodni aerodrom na Baliju biti otvoren za letove iz Katara, Južne Koreje i Ujedinjenih Arapskih Emirata, preneli su lokalni mediji.

Sve to spada u prvu fazu povratka turizmu u Indoneziji. Putnici iz tih zemalja imaju obavezu da budu u karantinu o svom trošku, u trajanju od najmanje osam dana. Pre dolaska takođe moraju da dostave i dokaz o rezervaciji hotela u kome će biti u karantinu, kao i dokaz o vakcinaciji i negativan rezultat testa na prisustvo virusa.

U međuvremenu, indonežanska Vlada je iznela uveravanja da će biti dozvoljena putovanja na Bali, nakon ponovnog otvaranja za turiste, nakon što je navedeni zvaničnik najavio da će se zemlja polako otvoriti, ali prema strožim pravilima.

Tokom septembra preovladala je zabrinutost da će postojati različita ograničenja za putnike, a nakon zvanične izjave ministra za pomorstvo i investicije, Luhuta Binsara Pandjaitana.

Međutim, u saopštenju koje je dostavljeno Lonely planet, Luhutov portparol je naveo da su komentari „nesporazum“, a ministar je mislio na „posetioce koji krše zdravstvena pravila i propise, zakone i imigracijske propise u Indoneziji (neće im biti dozvoljen ulazak)“. Portparol Vlade je dodao da svi strani posetioci i turisti mogu da posete Bali kada im je dozvoljeno kroz postepeno ponovno otvaranje, pod uslovom da se pridržavaju zvaničnog protokola.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter