Izvor:
05.03.2017 u 14:28
0

Fascinantna tehnologija: RUSI ZA MANJE OD 24 SATA IŠTAMPALI KUĆU! (VIDEO)

Danas možemo uz pomoć 3D tehnike štampanja da isprintamo gotovo sve, pa i kuće. Ali, ono što je fascinantno je činjenica da je jedna ruska kompanija za nešto manje od 24 sata ištampala celu kuću.

Nalazi se u Rusiji i ima 37 kvadratnih metara, a koštala je nešto više od 10.000 dolara. Glavne komponente kuće, zidovi, pregrade i prateći detalji ištampani su isključivo betonskom smesom.

Prozor i ostali dodaci su kasnije dodati, zajedno i sa završnom bojom, a cena ove kuće je 10.134 dolara.

Kuća ima hodnik, kupatilo, dnevnu sobu i nalazi se na jednoj od lokacija "Apis Cora" u Rusiji, kompaniji koja se bavi štampanjem 3D kuća. Oni tvrde navode da ovakava građevina može da traje oko 175 godina.

Pogledajte:

Izvor:Blic.rs
Foto:Youtube/Apris Cor

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter