
Foto: FREEPIK by 8photo
BAKLAVA SA MAKOM: Neodoljiva turska poslastica koja budi sva čula!
Neodoljiva i slatka, a mak joj daje posebnu draž.
Potrebno je:
- 4 jaja
- 150 g šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 150 ml ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 200 ml jogurta
- 400 g mlevenog maka
- 500 g tankih kora
- Za sirup:
- 500 g šećera
- 500 ml vode
- 1 kesica vanilinog šećera
- 1 limun
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Šećer i vodu stavite u šerpicu pa promešajte. Nakon štomproključa kuvajte još 10 minuta pa dodajte tanke kolutove limuna. Umutite penasto jaja sa šećerima pa im dodajte ulje, prašak za pecivo, jogurt i mak. Sjedinite dobro. Dve kore stavite u posudu pa premažite delom nadeva. Ponavljajte postupak dok ne završite sa nadevom i korama. Secite na kocke ili rombove pa pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa smanjite na 150 i pecite još 45 minuta. Prelijte vruću baklavu hladnim sirupom.
KREMPITA PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Prste da poližete, za samo pola sata!
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

RECEPT DANA: Pita sa spanaćem

UKUS KOJI SE TOPI U USTIMA: Recept za jogurt pitu bez kora

DAN SE PO JUTRU POZNAJE: Šta sve remetimo dok mislimo da pomažemo sebi?

ODLIČNA JE ZA ONE KOJI NEMAJU PREVIŠE VREMENA: Recept za lažnu sarmu
