Izvor: BSC happy portal
08.02.2023 u 15:48
0

BRZO I JEDNOSTAVNO! Za ovu večeru vam je potrebno DESET minuta!

Omlet - ukusna brza večera iz tiganja sa 5 minuta pripreme

Brza večera sa jajima je izuzetno jednostavna za pripremu.

Omlet je jedno od najjednostavnijih jela, pritom vrlo brz za pripremu, a istovremeno tako ukusan da mu retko ko može odoleti!

http://JEDNOSTAVNA ZA PRIPREMU! Ukusna bela čorna idealan izbor za vas

Najbolje od svega je to što je omlet izuzetno pogodan za igranje sa različitim sastojcima, što ga čini vrlo dobrim za prilagođavanje ukusima i namirnicama po želji. Omlet možete praviti sa: sirom, pečurkama, spanaćem, slaninom, pa čak i avokadom!

Mi vam dajemo recept za naš omiljeni omlet – sa sirom i malo zelene paprike. Neće vam biti potrebno više od 5 minuta pripreme, a zajedno sa prženjem – ova brza večera gotova je za manje od 10 minuta!

Sastojci za jednu osobu: 

  • 2 do 3 jaja
  • 100 grama  sira
  • Jedna manja zelena babura
  • Soli po ukusu
  • Malo ulja za prženje

Priprema:

Zagrejte ringlu i na nju stavite tiganj premazan sa malo ulja.

Dok se ulje greje, dobro izlupajte jaja viljuškom i po želji u njih sipajte so. Sipajte izlupana jaja u tiganj.

Izvadite  sir i stavite ga u dublji tanjir ili činiju i zatim ignječite viljuškom tako da ostanu komadići. Isecite papriku na sitne komadiće i dodajte je u smesu sa sirom. Dok su jaja u tiganju još napola živa, sipajte smesu preko njih.

Sačekajte minut da se strana omleta okrenuta ka donjoj strani tiganja potpuno zaprži, a onda okrenite omlet tako se i paprika i sir blago isprže. Omlet je gotov kada su obe strane ispržene po vašem ukusu!

 

Ako volite jači ukus pržene paprike, savetujemo da prvo nju sipate u tiganj i ispržite, a tek onda prelijete jajima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter