Izvor: trpeza
02.07.2024 u 19:23
0

DVE NAJČEŠĆE GREŠKE KOD PRIPREME TIKVICA Zbog ovoga su gnjecave i vodenaste umesto sočne

Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama, a zbog kojih tikvice ispadnu gnjecave ili tvrde

Najčešće greške kod pripreme tikvica

1. Sečete ih previše tanko ili debelo

Kod pripreme tikvica je izuzetno bitno njihovo pravilno sečenje.

Ako ih sečete na previše tanke komede, brzo će da se peku i biće preterano mekane.

Ako ih sečete na debele komade, biće tvrde i neujednačeno pečene.

Optimalna debljina za sečenje je oko pola centimetara.

Na taj način će da budu jednako pečene i zadržaće sočnost.

2. Ne uklanjate višak vode

Velika i česta greška kod pripreme tikvica je ne uklanjanje viška vlage pre pečenja ili kuvanja, što dovodi do toga da budu gnjecave i vodenaste.

Ako želite da budu hrskave i sočne, isecite ih i posolite, pa ostavite tako da odstoje nekoliko minuta.

Onda ih pažljivo prebrišite ubrusom da uklonite višak soli.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter