
Foto: FREEPIK.COM/user32777368
KUNEFE: Orijentalna poslastica nezaboravnog ukusa koja se topi u ustima
Bićete oduševljeni ukusom
Potrebno je:
Za sirup:
170 g kristal šećera
120 ml vode
1 štapić cimeta
1 kašičica limunovog soka
Za kunefe:
200 g rendanog lisnatog testa
100 g putera
20 g meda
200 g mocarele
Dodatno:
30 sitno seckanih pistaća
PROČITAJTE: POHOVANE ČOKOLADICE: Brzi desert kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena
Priprema:
U šerpu stavite šećer, vodu, štapić cimeta i limunov sok. Pustite da provri, pa skinite sa vatre i ostavite sa strane.Puter zagrejte u mikrotalasnoj rerni 10 sekundi na 800 vati, dok se blago ne otopi. Testo raspetljajte i stavite u činiju. Onda dodajte med u činiju sa puterom, promešajte kašikom i ostavite da se puter ohladi. U sredinu testa sipajte polovinu smese putera i meda i rukama razmažite preko celog testa. Zatim,dodajte drugu polovinu smese i ponovo promešajte. Polovinu testa prebacite u tiganj i rasporedite ga tako da prekrije dno i stranice tiganja. Dodajte sir po celoj površini, ostavljajući ivice. Onda dodajte ostatak testa odozgo i dobro ga pritisnite rukama. Prebacite tiganj na laganu vatru i ostavite 6-7 minuta . Proveravajte stalno špatulom da li je gotovo.Okrenite na tanjir i vratite u tiganj na drugu stranu. Opet ostavite kunefe na laganoj vatri 6-7 minuta, oblikujući ivice silikonskom špatulom. Sklonite sa vatre, pa prelijte kunefe hladnim sirupom. Pospite sitno seckanim pistaćima i služite vruće.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

KUNEFE: Orijentalna poslastica nezaboravnog ukusa koja se topi u ustima

POHOVANE ČOKOLADICE: Brzi desert kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena

BUDITE OPREZNI: Koje dve vrste hrane nikako ne bi trebalo podgrevati?

ZDRAVLJE U ŠOLJICI: Sedam biljnih čajeva koji će unaprediti vaše telo i duh

RECEPT DANA: Švedske vafle
