NAJBOLJA KISELA PEGLANA PAPRIKA ZA ZIMNICU: Fantastičan ukus, bez konzervansa
-Crvene paprike su u Srbiji sinonim za jesen -trajaće vam celu zimu
Već dugo postoji tradicija pripreme peglane paprike za zimnicu.
SAVRŠENI PIRE: Profesionalni kuvar odao caku glatkog i kremastog pire krompira
Pripremite je i vi po ovom tradicionalnom receptu.
5 kilograma crvenih paprika
2 glavice belog luka
500 ml ulja
200 g soli
100 g šećera
1 kašičica bibera u zrnu
1 veza peršuna
Priprema:
Operite paprike i uklonite im semenke, pa ih isecite na deblje trake.
Poređajte trake paprika po dnu posude, pa pospite malo soli i šećera i prelijte s malo ulja i sirćeta.
Stavite novi red paprika i ponavljajte sve dok ne potrošite sav materijal.
Ostavite da odstoji preko noći, pa kad omekša ređajte u dobro sterilisane tegle, a između redova paprika dodajte sitno seckan beli luk, biber i peršun.
Kad završite s ređanjem, prelijte tečnošću od ulja i sirćeta u kom su paprike odstojale preko noći, pa pritisnite plastičnom rešetkom.
Stavite na hladno i tamno mesto i uživajte cele zime u božanstvenom ukusu.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74