NAJUKUSNIJA JELA ZA BOŽIĆNI POST: Poći će vam voda na usta!
Pihtije, sremski paprikaš, pikantni oslić i mimoza salata, biramo samo ono najbolje.
Sastojci
Potrebno je:
- 800 g glava i repova od šarana
- 5 kuvanih šargarepa
- 1 limun
- so
Priprema:
Ribu skuvajte, odvojte od kostiju i spojte sa seckanom kuvanom šargarepom, svežim peršunom, limunom ili sirćetom. Začinite, poređajte u posudu i nalijte fondom u kojem se kuvala. Ukoliko ima previše fonda, ukuvajte ga do željene količine. Pihtije ostavite na hladnom. Ove pihtije možete da spremate i od kečige jer i ona u sebi sadrži dosta želatinastih materija.
OČISTITE MIKROTALASNU ZA TREN OKA: Trik sa Tik toka koji provereno radi
Sremski paprikaš
Sastojci
- 1½ kg šarana
- 5 glavica crnog luka
- Ulje
- 2 kašike vinskog sirćeta
- 2 kašike crvene začinske paprika
- celerov list
- 2-3 dl soka od paradajza
- 1 dl crvenog vina
- biber
Priprema
Ribu isecite na komade, poprskajte vinskim sirćetom i ostavite da stoji pola sata. Na ulju propržite luk isečen na rebarca, dodajte papriku, seckan celerov list, pa nalijte vinom i sokom od paradajza i kuvajte dok povrće skroz ne omekša. Kuvani sos procedite u drugu šerpu, dodajte ribu koju ste prethodno posolili i ostavite na laganoj vatri 40 minuta. Poslužite uz kuvani krompir ili pirinač.
Pikantni oslić
Sastojci
- 1 kg file oslića
- 2 kašike kukuruznog brašna
- 2 kašike belog brašna
- 1 kašika ljute tucane paprike
- so
- suvi biljni začin
- ulje
Priprema
Odmrznutu ribu isecite na komade. Začinite solju i suvim začinom. Napravite smesu od brašna i paprike i začina, pa uvaljajte komade ribe s obe strane u napravljenu smesu. Ostavite ih u frižideru barem sat vremena. Na ulju pržite ribu dok ne dobije bakarnu boju.
Mimoza salata
Sastojci
- 300 g posnog majoneza
- 4 kuvana krompira
- šolja seckanog praziluka
- 3 kuvane šargarepe
- čen belog luka
- 2 konzerve tunjevine
- 150 g biljnog kačkavalja
Priprema
Krompir iseckajte na kockice, pomešajte s prazilukom, začinite uljem, sirćetom, biberom i solju i promešajte. Narendanu šargarepu i usitnjen beli luk začinite uljem i solju. U kalupu za tortu ređajte naizmenično sastojke, a između slojeva premazujte posnim majonezom.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74