
Foto: FREEPIK by chandlervid85
OMILJENO SRPSKO JELO ZA SVAKU PRILIKU: Prava domaćinska gibanica
Gibanica je jedno od omiljenijih jela srpske kuhinje, prepoznatljivo po svojoj sočnosti i bogatom ukusu
Potrebno je:
- 3 jaja
- 200 ml jogurta
- 100 ml mleka (za veću gibanicu za manju ne treba)
- 200-300 gr mrvljenog sira
- 50 ml maslinovog ulja
- 2 kašike griza ili brašna
- 1/2 praška za pecivo
- tanke kore
Priprema:
U činiju razbiti razbiti jaja, dodati jogurt, griz, ulje, so mleko i prašak za pecivo. Sve žicom izjednačiti. . Sir izdrobiti viljuškom. Koru rašititi premazati jogurtom i jajima pa presaviti. ćošak i okrenuti ga na gore.
PRISTUPAČNE I ZDRAVE: Osamnaest razloga da u svoju ishranu uvrstite sardine
U donji deo staviti sir saviti malo stranice i uviti. Redjati u pleh jednu do druge rolnicu..
Preko rolnica malo preliti kašikom preliva pa spakovati dve tri kore jednu preko druge i svaku premazati.
Peći na 200 stepeni oko 40-45 minuta.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

RECEPT DANA: Starinski koh

KREMASTI OBROK PUN SNAGE: Spanać sa mlekom i belim lukom

BRZA VEČERA: Priprema desetak minuta, a uživajte koliko želite u ukusu
