Izvor: HappyBSC
02.12.2022 u 16:29
0

PATITE OD NESANICE? Skuvajte jedan od ovih domaćih čajeva i konačno se naspavajte!

Što duže traje, nesanica je sve opasnija po zdravlje.

Zbog nje smo stalno umorni i iscrpljeni, sa minimumom energije.

Međutim, kao i uvek, najbolje je okrenuti se prirodnim rešenjima.

1. Čaj od magnolije

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Napravljen od osušene kore, pupoljaka i stabljika magnolije, čaj od magnolije se često koristi kao prirodna pomoć za spavanje u mnogim oblicima tradicionalne medicine. Biljka sadrži honokiol i magnolol, dva jedinjenja koja imaju sedativno dejstvo. Iako nedostaju istraživanja na ljudima, neke starije studije na životinjama su otkrile da i honokiol i magnolol pomažu u indukovanju sna i smanjenju nesanice.

2. Zeleni čaj sa niskim sadržajem kofeina

OVA VOĆKA POMAŽE KOD TEGOBA SA NADIMANJEM: Jedite jednu dnevno, a evo i kada je najbolje vreme za to

Zeleni čaj je popularna vrsta čaja poznata po svom izrazitom ukusu i zdravstvenim prednostima. Zanimljivo je da neke studije sugerišu da bi to takođe moglo da poboljša kvalitet sna u borbi protiv nesanice. Jedno istraživanje na odraslima otkrilo je da je pijenje zelenog čaja sa malo kofeina povezano sa poboljšanim kvalitetom sna, smanjenim stresom i umorom, u poređenju sa pijenjem redovnog zelenog čaja.

3. Čaj od valerijane

Osušeni koreni biljke valerijane koriste se za pravljenje čaja od valerijane, koji se ponekad koristi kao prirodna pomoć za spavanje. Iako je nejasno kako funkcioniše koren valerijane, smatra se da povećava nivoe neurotransmitera zvanog gama-aminobuterna kiselina, koji smanjuje stres i podstiče san.

4. Čaj od lavande

Čaj od lavande se pravi tako što se pupoljci cveta lavande kuvaju u vodi, stvarajući živahan ljubičasti napitak sa izrazitim ukusom i aromom. Ne samo da se u njemu uživa kao umirujućem čaju pred spavanje, već i neka istraživanja potvrđuju da lavanda može podstaći opuštanje i poboljšati kvalitet sna.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter